Jump to content

PITANJE


podstanar0000

Preporučene objave

Dobar dan molim vas zanima me svekrva me lažno prijavila na centar za socijalnu skrb da sam dobra ali neuračunljiva majka i da pijem lijekove da mi hitno uzmu dijete. Otišla sam na centar i uz 4 mjesečnu borbu sam dokazala da je to neistina. Moje pitanje je sljedeće želim je tužiti ali u centru odbijaju mi dati kopiju njene izjave. mogu li je kako tužiti jer tom izjavom je učinila još puno gorih stvari zbog kojih je tužba pokrenuta. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko aludirate na kazneni postupak, budući u ovom slučaju nije došlo do pokretanja nikakvog formalnog postupka, ne vidim osnovu za kazneno djelo davanja lažnog iskaza iz čl. 305. KZ-a.

Postoji, doduše, teoretska osnova za iniciranje parnice zbog naknade neimovinske štete zbog povrede prava osobnosti ili čak i iniciranje kaznenog progona privatnom tužbom zbog klevete. No, u oba ova slučaja, morat ćete sama inicirati i voditi postupak, za što se sugerira angažman odvjetnika, po mogućnosti specijaliste za takvu vrstu sporova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lijepo mene je samo zanimalo sa pravne strane da li imam ikakvog prava tužiti  tu osobu jer je iskaz lažan gdje sam obrukana pred dosta ljudi i ja i moje dijete i da li je centar postupio ispravno s tim da mi nisu htjeli dati kopiju njenog iskaza, da li to znači da ću putem tužbe tražiti tu  izjavu. Hvala vam puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija