Jump to content
Zac35

Zatvorska kazna

Preporučene objave

Poštovani molio bih vas za pomoć, imam presudu koju je žup. Sud oslobodio vrhovni vratio na oks i oks me osudio na 1g, na višem sudu sam dobio potvrdu kazne, djelo je iz 2014 (razbojništvo u pokušaju) s time da mi je montirano kako kaže i prva presuda koja je oslobađujuća s obrazloženjem"rekla kazala". 

Ok kazna je tu i mora se odradit, ali dali postoji naćin na koji se mogu borit da mi daju uvjet bar, dobrotvorni rad ili slićno? 

 

Imam 30 zaposlenih firmu koja radi, djete na putu. Dali mogu dobit šta blaže od zatvora, s obzirom da je kazna mala i djelo staro. 

 

Hvala vam unaprjed 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ukoliko je predmet pravomoćno okončan (a prema vašim navodima jest, ako sam vas dobro shvatio), realno ostaje vam izvanredni pravni lijek zahtjev za izvanredno preispitivanje pravomoćne presude (čl. 515-519. ZKP-a), međutim taj IZV pravni lijek može se podnijeti samo zbog specifičnih razloga, za koje je upitno ima li ih u vašem slučaju (trebalo bi imati uvid u sudski spis). Pripazite i na rok za navedeni lijek (mjesec dana od primitka pravomoćne presude).

Nadalje, moći ćete, kada vas sudac izvršenja pozove radi uručivanja rješenja o upućivanju na izvršenje kazne zatvora, tražiti odgodu, među inim, iz spomenutih razloga (čl. 54. ZIKZ-a), a onda je na sucu izvršenja da procijeni je li to opravdano ili ne.

Postoji i mogućnost da tražite Predsjednika RH pomilovanje molbom, međutim, ne znam koliko će to biti i u teoriji pozitivno imajući na umu Predsjednikov stav o pomilovanju (ne znam ni je li uopće formirana njegova Komisija za pomilovanja).

Izvan toga, ne vidim alternativu, pogotovo ne ovu koju sami spominjete (zamjenu kazne).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Tema je premještena u odgovarajući PDF.

Preporuke molim isključivo slati putem PM-a, jer se svaki drugi način može smatrati reklamom i biti će micano bez dodatnih upozorenja. Zahvaljujem na razumijevanju.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Imate i mogućnost tzv. neprave obnove kaznenog postupka (čl. 498. ZKP-a) samo u pogledu kazne, zbog toga što su se okolnosti od izricanja presude tako izmijenile (moje je mišljenje, i u pogledu olakotnih okolnosti - dijete na putu, poduzetnik, sam uskladio svoje ponašanje sa zakonom) da bi, da su te okolnosti postojale u vrijeme izricanja presude, presuda bila blaža. S obzirom da se radi baš o razbojništvu i da je izrečena presuda baš-baš blaga, možda takav zahtjev ne bi imao nikakvog učinka, ali dok god se sud bavi Vašim izvanrednim pravnim lijekovima, dotle ne šalje spis na izvršenje, moje je mišljenje. Niste baš blizu ni zastari izvršenja kazne, ali po mom mišljenju, vrijedi odugovlačiti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Problem je da sudac nižeg suda nije proveo ponovno suđenje nego je samo isćito od prošlog sudca, na što se i državno žalilo. 

 

Dali zbog toga mogu tražit ponovno suđenje? 

 

Dali je moguće zatražit dobrotvorni rad ili nešto slićno? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav, ovako našli smo dokaz koji dokazuje da ja nisam kriv a koji nije bio u suđenju prezentiran, dali imam pravo na novo suđenje? 

 

Hvala vam na pomoći i nadam se da razumijete moju brigu i što sam vam dosadan. 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.
×
×
  • Napravi novi...