Jump to content

Napad psa iz svog dvorišta


Tkalac

Preporučene objave

Dobar dan želim,trebao bih savjet o događaju: prekjučer šetajući sa svojim psom po ulici pasmine mini pudl umiljata mazna svi znaju u ulici djeca ju sva vole ali bez povodca, da bi tri kuće dalje kod susjede koja ima dva psa jedan Cane corso i jedan mali čivauva ali su toliko agresivni na ogradi pogotovo veliki i šetajući s njom oni su počeli jako lajati na ogradi i režati tada je moja mala pudla otrčala na tu ogradu i skočila i veliki ju zgrabio kroz žicu za nogicu i svejoj je smrskao tako da je ostala bez te nogice skroz do loptice gore.Također je i mene pas za prst uvatio tako da mi je nokat poplavio kada sam svoga psa spašavao. Jučer doznajem od druge susjede da izgleda pas nije ni cjepljen. Molim savjet imam li ikakakve koristi od privatne tužbe. Hvala unaprijed. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko sam iz upita shvatila, Vaš pas je bio bez povodca i on je taj koji je skočio na tuđu ogradu, te su ta dva psa to opravdano smatrala ugrozom svog teritorija i reagirala su kako već pas reagira u takvoj situaciji. Ovi psi su bili u svom dvorištu (znači nije u pitaju ulica, stubište, park ili npr. ulaz u zgradu kao jednu cjelinu), a uz to postoji oznaka o opasnosti, tako da se bojim koliki bi Vam bio uspjeh po privatnoj tužbi. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kazneno-pravno gledajući ovdje ne vidim nikakve osnove za postupanje, kao što je i policija rekla. Psi su bili na svojem, vaš pas je skočio na njihovo, reakcija je bila instinktivna, iako se psa može (i trebalo bi) drugačije odgojiti.

Glede ostalog, treba vidjeti jesu li ti psi držani sukladno Odluci Grada/Općine o držanju životnja, kao i postoji li mogućnost postupanja Veterinarske inspekcije zbog neadekvatnog postupanja vlasnika.

Glede naknade štete, postavit će se pitanje vašeg doprinosa, koji je evidentan, iako peseki (oni dobronamjerni) uvijek idu logikom da su i drugi takvi, ali nažalost često nisu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policiji sam rekao da treba sprijećiti još veće zlo nedaj bože da nečije dijete strada, ali po zakonu pas je u svom dvorištu, a kad su vidjeli da pas od 50-60kg skoći prednjim nogama na kapiju i da se sve zatrese udaljili su se par koraka unazad ali "zakon" znaći treba se dogodi još veće zlo da bi se reagiralo. 

IMG-4edbac6aa266e3b905a95a4751312d69-V.jpg

uređeno: od Tkalac
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Tkalac je napisao:

Gosp. G man hvala Vam na odgovoru, ali ponoviti ću ponovo ti psi nisu socijalizirani i svi susjedi se boje djecu pustiti na ulicu da se igraju i laju dan i noć nemože se spavati od njih. 

Sve mi je jasno, zato sam Vam i dao sugestije koje jesam. I sam sam vlasnik pasa otkad pamtim, pa iako se radi o njemačkim ovčarima, srećom nikad nije bilo nikakvih incidenata (kucam o drvo), a moglo je biti krivnjom drugih, no psi su odgajani na način da nisu agresivni.

Iznimno mi je žao kad vidim ovo malo stvorenje koje će biti doživotni invalid te se nadam da se možda može kakva proteza napraviti, koja bude od pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija