Jump to content

Neisplata place


10konobar

Preporučene objave

Pozdrav

znaci moja situacija je ovakva

Poslodavac mi je u krajem 12 mjeseca dao otkaz i sve 5,šta je tu je... Kad mi je donio papire dao mi je sve osim zadnje platne liste,a iza toga mi je odbijao dati platnu listu za taj zadnji mjesec,a istovremeno mi nije ni uplatio placu... Na kraju sam preko njegovoga knjigovode uspio doci do platne liste u kojoj pise da sam ja placu dobia,a nisam!!!znaci on je krivotvoria moju platnu listu i na mome racunu u banci se vidi da nije bilo nikakve uplate od strane toga poslodavca...zanima me šta uraditi u ovoj situaciji? Takoder bi htio naglasiti da taj platni listic koji sam dobio od knjigovode nije potpisan ni pecatiran

Hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisi koji vam je cilj.

Ukoliko želite to istjerati do kraja na svim razinama, možete podnijeti prijavu Inspektoratu te vezano, uz ovo krivotvorenje, kaznenu prijavu mjesno nadležnom općinskom DORH-u radi kaznenog djela krivotvorenja isprave.

S druge strane, ukoliko želite samo doći do svojih novaca koje ste zaradili, poštom preporučeno s povratnicom podnesite poslodavcu dopis u kojem mu dajete rok od 8 dana da vam isplati dugovano ili ćete u protivnom protiv njega biti prisiljeni inicirati ove postupke, koje sam gore opisao (slobodno opišete zašto). U pravilu, takav dopis je sasvim dovoljan da se radniku isplati zarađeno, ali ponekad se nađe i "pacijenata", koji očito žele ići na sud i pred DORH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radni sporovi inače su hitne naravi po zakonu, iako praksa nije uvijek baš takva. No, u ovom slučaju gdje je sve manje-više nesporno, ne bi smjelo trajati predugo (opet, zavisi i o drugim faktorima - koji sud, kakva mu je opterećenost, mogući povratak korona-virusa itd. itd.).

Po pravilima i Tarifi HOK-a, odvjetnik treba naplatiti svoje usluge po Tarifi. E, sad, mnogo korisnika njihovih usluga potužilo se da mnogi rade mimo toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija