Jump to content

Optuznica potvrdjena, predmet arhiviran?


nomex

Preporučene objave

Imam pitanje u vezi jednog predmeta.

Naime radi se o clanku 236 kazneno zakona, prijevara. 

Pokrenuta je istraga, osoba je bila kod istraznog suca, priznala je djelo i drzavni odvjetnik je predlozio kaznu od 8 mjeseca uvjeta te povrata novca. Optuzenik je pristao na to.

E sad, tu krecu nejasnoce. Naime u sustavu E-Gradjani se moze pratiti predmet, te su radnje tipa odbacivanje nekih dokaza i takve stvari, te kao zadnja radnja stoji "Optuznica potvrdjena".

Optuzenik je istu dobio postom. Nakon toga, nista se nije dogadjalo, nikakvi pozivi niti bilo kakva rijesenja, da bi pred cca mjeseca dana na statusu predmeta u E-Gradjanima stajalo : Predmet arhiviran 13.5.2020.

U objasnjenju (postoji ikona za kliknuti tamo) stoji da je predmet arhiviran te da se po njemu vise ne obavljaju sudske radnje.

Nikakva daljanja rjesenja nisu dolazila, te to stoji tako i danas.

Sto to tocno znaci? Presuda je to sto je drzavni odvjetnik predlozio? Predmet/slucaj je gotov? Ili sto su to oni tocno arhivirali?

 

Hvala na odgovorima!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedino što mi pada na pamet je da bi bila donesena presuda na temelju sporazuma ili da je došlo do obustave postupka. No, u prvom slučaju trebali bi i vas, a u oba slučaja kući biste dobili navedenu odluku.

Moja sugestija je otići do suda koji vodi postupak i izvršiti uvid u spis, jer samo tako ćete imati 100% validnu informaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Znate što može biti? Kov predmet je samo predmet u kojemu se vodi postupak radi potvrde optužnice, sada će potvrđena optužnica s dokazima biti presignirana na vezani spis K i pod tim K-spisom će se dalje voditi predmet. Kov Vam znači "kazneno, optužno vijeće" (koje odlučuje samo o potvrđivanju optužnice, i ni o čemu drugome), a K je glavni kazneni spis.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija