Jump to content

Ovrha je prošla ali nikad nisam ovršen


Meaculpa11

Preporučene objave

pozdrav. Prije 3 godine sam uzeo 2 mikro pozajmice. Ukupno oko 6000kn. Budući da sam ostao bez posla zatvorio sam sve bankovne račune i american e. Ovrha je stigla i u tom trenutku nisam mogao platiti iznos. Dobio sam ovrhu za oba duga. Međutim dobio sam posao nakon godinu dana i otišao sam otvoriti zaštićeni racun ali su mi u banci rekli da otvorim obični racun te kad me blokiraju da tek tad mogu otvoriti zaštićeni. Radio sam godinu dana ali nikad me nisu ovršni niti uzeli kune. Radio sam tu godinu dana i firma je propala. U fini sam pitao da li postoji ovrha. Oni su rekli da postoje ta 2 rješenja ali da nisam blokiran. Evo sad sam opet dobio posao pa me zanima zašto me ne blokiraju i postoji li ikakva šansa za zastarom ili stečajem potrošača?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovrhovoditelj posjeduje ovršnu ispravu, a prisilnu naplatu može pokrenuti kada on to želi tj. može i ne mora.  Isto tako, Vi možete dobrovoljno podmiriti dug. Zastara nastupa nakon 10. godina od pravomoćnosti rješenja o ovrsi, a prekida se svakim pokušajem naplate i onda ovaj rok ponovno teče, ali iz početka, tako da nemojte računati na zastaru. Ukoliko mislite na jednostavni postupak stečaj potrošača, za njega u ovom momentu ne ispunjavate uvjete prema čl. 79. a. st. 2. Zakona o stečaju potrošača.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi se uopće ovaj postupak pokrenuo trebate u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje koji vodi Financijska agencija na dan otvaranja jednostavnog postupka stečaja potrošača imati jednu ili više evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje radi prisilnog ostvarenja tražbina u iznosu do 20.000,00 kuna s osnova glavnice i razdoblje u kojem ste imali jednu ili više evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje mora neprekinuto trajati duže od 3. godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija