zlatko vidmar objavljeno: 14. lipanj 2020. objavljeno: 14. lipanj 2020. Postovani! Imam dvojno drzavljanstvo. Kanadsko i Hrvatsko. Svi dokumenti su mi kanadski i tamo imam prebivaliste. Pitanje: Da li mogu kupiti automobil u Europi, Njemacka , Svedska i sl i voziti ga u Hrvatskoj kad dodjem na odmor? Ako da koliko vremena ga mogu koristiti? Zahvaljujem. Citiraj
Iustitia_ZD odgovoreno: 14. lipanj 2020. odgovoreno: 14. lipanj 2020. Možete kupiti automobil u Europi, ali ga nećete moći registrirati jer nemate boravište ili prebivalište u nekoj EU zemlji Preporučam da možda kupite auto na nekog poznanika ili člana obitelji koji ima prebivalište u HR. Svaki auto možete koristiti ako imate odgovarajuću vozačku dozvolu. Citiraj
miroslav6 odgovoreno: 15. lipanj 2020. odgovoreno: 15. lipanj 2020. , zlatko vidmar je napisao: Pitanje: Da li mogu kupiti automobil u Europi, Njemacka , Svedska i sl i voziti ga u Hrvatskoj kad dodjem na odmor? Preporucam da auto iznajmite, za boravak u europi od mjesec dana, platit cete manje od 1000 € sa kaskom za srednju klasu. Buduci da ste ponudili vise opcija gdje kupiti auto, ocito imate vise opcija gdje ga iznajmiti pa vidite gdje Vam je najjeftinije. Puno vise od 1000 € godisnje za auto cete izgubiti na njegovoj vrijednosti kad bi ga kupovali. Ovako svake godine imate "novi" auto. Kupnjom auta (kad biste mogli) se postavlja pitanje sto cete s njim nakon povratka? - opet prodati, troskovi ce biti veci od najma - spremiti negdje u garazu, servis i registracija ce biti veci od najma, a auto koji stoji godinu dana ce imati dodatne probleme, npr. s lezajevima kotaca, tekucinama, itd. - kupnjom na neku drugu osobu mozete imati problem da bi ga ta osoba mogla prodati u slucaju da zapadne u probleme, ili bi se mogao ovrsiti, mozda zvuci smijesno, ali sigurno se i to dogodilo drot13 1 Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.