Jump to content

ALIMENTACIJA I KREDIT


Dečman

Preporučene objave

Poštovani, 

Partner sa kojim živim ima 2 djece iz bivšeg braka za njih od 2014god.plaća po obostranom dogovoru i sudskom odobrenju alimentaciju u iznosu od 1100kn po djetetu sad smo konačno u poziciji da oboje radimo i htjeli smo ići na stambeni kredit i dolazi mu tužba da bivša traži povećanje alimentacije i to 2500kn po djetetu a onima primanja 6500 do 7000kn da li je moguće da joj to na sudu prođe da li ima on ikakva prava naravno da će se žaliti? Molila bi vas za savjet i zahvaljujem unaprijed. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imaju 14 i 9god.imaju izvanškolske aktivnosti tipa košarka, gimnastika otac kad god da ih uspije vidit im dodatno svakome da novaca i ta viđanja ovise o majci iako je presuda svaki drugi vikend i pola praznika on ih vidi 5 puta godišnje žalio se na Centru međutim ništa od toga nisu uvažili i uz predočenje dokaza u obliku poruka i poziva 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vezano za viđanja, otac treba biti uporan i inzistirati na provođenju sudske odluke. Ili u sudskom postupku tražiti novo uređenje susreta i viđanja, ukoliko je dosadašnje iz nekakvih opravdanih  razloga neprovedivo ili jednostavno nije praktično s obzirom na promijenjene okolnosti.

Vezano za iznose koje majka traži, mišljenja sam da su puno i previše. Evo link za Odluku o minimalnim novčanim iznosima potrebnim za mjesečno uzdržavanje djeteta i Odluku o tablici o prosječnim potrebama maloljetnog djeteta. Sud pri određivanju visine alimentacije uzima u obzir potrebe djeteta, primanja oca i ove odluke. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po tim tablicama se i mi vodimo ali jednostavno šta god smo dali sudu nisu nam uvažili.... Žalit ćemo se i ovaj put, a što se tiče inzistiranja žalbi i žalbi smo se napisali i nasjedili po Centru tamo oni za očeve znači nemaju ali obzira a ni milosti jednostavno čim te vide na vratima kao oca odmah nemože.... Svjesna sam da ih ima svakakvih ali ovaj otac samo želi da se ispoštuje presuda i na kraju krajeva da je sa svojom djecom to traje već dugi niz godina i jednostavno centar i sud ne žele čut i vjerujte mi ima ih jako puno koji su skrbni uredni platiše alimentacije ali majke jednostavno se osvećuju preko djece i to je tako žalosno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija