Jump to content

Razvod braka i prešućivanje psihičke bolesti + stambeni kredit


RiaZ3

Preporučene objave

Pozdrav svima i unaprijed hvala na pomoci.

U braku sam 3 godine i tek nedavno sam, sasvim slučajno, pronašla suprugovu medicinsku dokumentaciju iz koje se vidi da ima dijagnoze koje se svrstavaju pod psihičke bolesti, granični poremečaj osobnosti, pasivna agresija, depresija. Pod dijagnozom depresije je otisao u invalidsku mirovinu, što sam naravno saznala iz pronađene dokumentacije, dok je meni rekao da razlog zdravstvene posljedice vezane za kralježnicu a uzrokovane nezgodom.

Obzirom da će sve češće nesuglasice najvjerojatnije za posljedicu imati razvod braka interesira me u kakvom sam ja položaju obzirom na gore navedeno.

Nadalje, neposredno prije sklapanja braka kupili smo nekretninu za koju je sklopljen kupoprodajni ugovor na moje ima, dok je stambeni kredit izrealiziran, te izvršen upis u zemljišne knjige nakon sklapanja braka, a sve na moje ime. Naime suprug tvrdi da je navedena nekretnina isključivo njegova jer su njegova primanja veča i iz njih se podmiruje anuitet kredita. Na koji način se gleda na spomenutu nekretninu kada je u pitanju bračna stečevina, u kakvoj sam poziciji ako on ne bude zelio sudjelovati u plaćanju kredita dok se ne riješi dioba imovine i mogu li tražiti prodaju nekretnine kako bi se podmirio kredit, te mogu li zatražiti njegovo iseljenje obzirom da sa nama živi i moj sin iz prvog braka sa kojim je on u konfliktu, a također postoji i pravomoćna presuda prekršajnog suda u kojoj je suprug proglašen krivim.

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam puno na odgovoru, ali uvjerena sam da dogovor nece biti moguć jer je suprug već jednom prigodom izjavio da je kuća njegova i da će nastojati što prije otplatiti kredit, ako dođe do razvoda, ali to šta prije je vrlo relativno i može potrajati godinama, kao i podjela imovine sudskim putem, što znači da ovisim o njegovoj dobroj volji inaće će mi egzistencija biti ugrožena. Mislila sam da postoji neki pravni način da se zaštitim dok se to ne okonča. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija