Jump to content

Upit za poljoprivredno zemljište na zaštičenom području


Nina6378

Preporučene objave

Poštovani, molim za pomoć. U posjedu imam poljoprivredno zemljište veličine 12000 m2 i ove godine smo odlučili pretvoriti zemljište u maslinik te eventualno napraviti jednu manju kućicu koja bi služila za turizam. Kad sam otišla provjeriti situaciju na katastru primjetila sam da na zemljištu postoji zabilježba da je 09.10.2018. godine stavljeno pod zaštićeno područje, odnosno da postoji neki posebni pravim režim, KLASA:932-07/18-09/99, URBROJ:541-24/2-1-18-3, i čl 127. st.4 Zakon o zaštiti prirode (NN 80/13). Moje pitanje je, dal li ovakvo nešto utječe na moje prije navedene planove?

Bila bi zahvalna na pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerovatno da, u ovisnosti o kakovom se zaštičenom području radi, upravlja li istim javna ustanova ili tijelo nadležne jedinice lokalne samouprave i to u smislu da će bit potrebno zatražiti posebne uvjete ukoliko se ishoduje akt kojim se odobrava gradnja. Ako se ne ishoduje, potrebno je dopuštenje sukladno čl. 143 i 144 Zakona o zaštiti prirode.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija