Jump to content

Privremeni boravak, radna dozvola


NutCoco

Preporučene objave

Koliko traje procedura odobravanja privremenog boravka državljanki BiH koja sklopi brak s hrvatskim državljaninom u Zagrebu gdje će nastaviti živjeti? S dozvolom privremenog boravka može raditi u Hrvatskoj? Na koliko joj se odobrava privremeni boravak, tj. ako ga dobije na godinu dana, možemo li s njom sklopiti ugovor na neodređeno ili moramo na određeno?

Druga mogućnost je da odmah tražimo radnu dozvolu koja se navodno rješava u roku nekoliko dana pa se šefica nada da bismo je mogli prijaviti već od 29. 6. Pretpostavljam da smo tada opet ograničeni ugovorom na određeno dok traje radna dozvola koja može biti do godinu dana. Ili se varam?

Mislim da sklapaju brak ovaj vikend pa razmatram što bi nam bilo jednostavnije (manje papira, ugovora, promjena...), a da počne raditi u prihvatljivom vremenskom razdoblju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Par mjeseci je kod sklapanja braka.S takvim priv boravkom može raditi a boravak traje 1 god.I kad preda zahtjev za produženjem tretira ju se kao da ima boravak i dalje može nastaviti raditi iako će novo rješenje čekat koji mjesec.

Njoj bi bio + ako bi bila već zaposlena kad bude tražila boravak za spajanje obitelji jer je procedura za to duža (provjere,papiri...) od ove za zapošljavanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija