arsenanabella objavljeno: 18. lipanj 2020. Dijeli objavljeno: 18. lipanj 2020. Sudjelovala sam u prometnoj prije 2g. Nakon godinu dana sam dobila rješenje od državnog odvjetništva da je prijava protiv mene povučena. Nakon toga sam pitala i drž.odvjetništvo i odvjetnika da li smijem prodati auto s kojim sam imala prometnu. Svi su rekli da da. Sad nakon 2g sam dobila od svog bivšeg osiguranja da je osoba koju sam udarila kod njih predala zahtjev za odštetom,nakon što je prošlo 2g od događaja. Traže od mene da pošaljem sliku prometne i vozačke,a ja prometnu dozvolu više nemam jer nemam više niti taj auto. Kako će sad osiguranje isplatiti toj osobi odštetu? Da li će osiguranje od mene tražiti da ja njima nadoknadim navedenu svotu koju će isplatiti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 18. lipanj 2020. Dijeli odgovoreno: 18. lipanj 2020. Neće,jer uvjet isplate nije prometna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
arsenanabella odgovoreno: 18. lipanj 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 18. lipanj 2020. prije 1 sat , sivko je napisao: Neće,jer uvjet isplate nije prometna. nije mi ovo baš najjasnije. Što je onda uvjet? Iz osiguranja su mi kao odg na ovo isto pitanje rekli da bez obzira koliki bio iznos da oni mene neće tražiti da ja njima te novce vratim,jer citiram,zato i plaćate osiguranje u slučaju da dođe do ovakve situacije. Napominjem,alkohol mi je bio 0,nije bio na pješačkom,auto ispravan. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 18. lipanj 2020. Dijeli odgovoreno: 18. lipanj 2020. Nije uvjet za isplatu odštete da im se dostavi prometna dozvola.Niti od tebe mogu tražit da im vratiš lovu koju su isplatili jer im ne možeš dat kopiju prometne.Dostavi im kopiju vozačke i kraj priče.Drugo što ih zanima neka pismeno traže od MUP-a. drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 23. lipanj 2020. Dijeli odgovoreno: 23. lipanj 2020. Evo na što se možete pozvati: čl. 942. ZOO-a: ništetne su odredbe ugovora o osiguranju koje predviđaju gubitak prava na osigurninu, ako osiguranik nakon nastupanja osiguranog slučaja ne ispuni neku propisanu ili ugovorenu obvezu. Dakle, ne biste smjeli moći izgubiti pravo na osigurninu ako ne dostavite prometnu dozvolu kojom više ne raspolažete. G-man 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 29. lipanj 2020. Dijeli odgovoreno: 29. lipanj 2020. Ruby vam je dala najbolji savjet. Možete im samo poslati obavijest da je automobil u međuvremenu prodan, te kome je prodan, pa neka tu osobu traže prometnu. Ostalo će se rješavati ukoliko dođe do suda. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.