Jump to content

Prodaja auta nakon prometne


arsenanabella

Preporučene objave

Sudjelovala sam u prometnoj prije 2g. Nakon godinu dana sam dobila rješenje od državnog odvjetništva da je prijava protiv mene povučena. Nakon toga sam pitala i drž.odvjetništvo i odvjetnika da li smijem prodati auto s kojim sam imala prometnu. Svi su rekli da da. Sad nakon 2g sam dobila od svog bivšeg osiguranja da je osoba koju sam udarila kod njih predala zahtjev za odštetom,nakon što je prošlo 2g od događaja. Traže od mene da pošaljem sliku prometne i vozačke,a ja prometnu dozvolu više nemam jer nemam više niti taj auto. Kako će sad osiguranje isplatiti toj osobi odštetu? Da li će osiguranje od mene tražiti da ja njima nadoknadim navedenu svotu koju će isplatiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , sivko je napisao:

Neće,jer uvjet isplate nije prometna.

nije mi ovo baš najjasnije. Što je onda uvjet? Iz osiguranja su mi kao odg na ovo isto pitanje rekli da bez obzira koliki bio iznos da oni mene neće tražiti da ja njima te novce vratim,jer citiram,zato i plaćate osiguranje u slučaju da dođe do ovakve situacije. Napominjem,alkohol mi je bio 0,nije bio na pješačkom,auto ispravan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo na što se možete pozvati: čl. 942. ZOO-a: ništetne su odredbe ugovora o osiguranju koje predviđaju gubitak prava na osigurninu, ako osiguranik nakon nastupanja osiguranog slučaja ne ispuni neku propisanu ili ugovorenu obvezu. Dakle, ne biste smjeli moći izgubiti pravo na osigurninu ako ne dostavite prometnu dozvolu kojom više ne raspolažete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija