aabb0011 objavljeno: 18. lipanj 2020. objavljeno: 18. lipanj 2020. Molim pomoć oko tumačenja radnog iskustva i radnog staža. Ako u natječaju stoji da je uvjet npr. 5 godina radnog iskustva (a ne staža) znači li to da se u tih 5 godina modu brojati i honorarni poslovi u odgovarajućoj struci, poslovi koji nisu u evidenciji HZMO-a? Treba li pritom priložiti ugovore o radu ili neku drugu potvrdu? Hvala Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 19. lipanj 2020. odgovoreno: 19. lipanj 2020. Traži li se po natječaju da kao dokaz dostavite potvrdu HZMO-e? I imate li tih 5. godina bez honorarnih poslova? Citiraj
aabb0011 odgovoreno: 19. lipanj 2020. Autor odgovoreno: 19. lipanj 2020. (uređeno) prije 1 sat , Borbena7 je napisao: Traži li se po natječaju da kao dokaz dostavite potvrdu HZMO-e? I imate li tih 5. godina bez honorarnih poslova? Nemam, to i je problem. Jer prema zapisu HZMO-a mi fali cca 1 godina u toj struci. Ali imam 6 godina iskustva sto sam radila honorarno. Prema natječaju se ne traži potvrda HZMO-a jer se radi o iskustvu a ne stažu pa valjda zato. uređeno: 19. lipanj 2020. od aabb0011 Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 19. lipanj 2020. odgovoreno: 19. lipanj 2020. Prije 2 minuta, aabb0011 je napisao: Prema natječaju se ne traži potvrda HZMO-a jer se radi o iskustvu a ne stažu pa valjda zato. "Radno iskustvo" je širi pojam od "radnog staža" i kao takvo obuhvaća sve poslove koje ste radili. Tako da ispunjavate uvjete, samo pošaljite svu dokumentaciju koju imate, a vezana je za te poslove. Citiraj
hetta odgovoreno: 19. lipanj 2020. odgovoreno: 19. lipanj 2020. (uređeno) Najbitnije je da li se radi o državnoj službi ili ne. O tome ovisi daljnji odgovor. Jer ako se radi o privatniku, onda on može to tumačiti kako hoće. Ako je državna služba, ja osobno imam čak tumačenje Ministarstva uprave u vezi toga. I isto tako, ovisi da li piše "radno iskustvo u struci" ili "radnog iskustva" pa se struka ne spominje itd. uređeno: 19. lipanj 2020. od hetta Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.