Jump to content

Nadopuna satnice


zabrinuta7

Preporučene objave

Poštovani,
molim vas pojašnjenje sljedeće situacije.
Radnik(trenutno na bolovanju) je zaposlen na pola radnog vremena na neodređeno radno vrijeme u sustavu socijalne skrbi,a ostatak na određeno radno vrijeme kao zamjena radniku koji se nalazi na bolovanju.
Radnik na bolovanju uskoro odlazi u mirovinu.Ima li radnik zaposlen na pola radnog vremena(neodređeno radno vrijeme) pravo na nadopunu norme bez raspisivanja javnog natječaja ili je natječaj potrebno raspisati?Ima li on u tom slučaju prednost pred ostalim kandidatima?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je za ova dosadašnja radna mjesta bio raspisan natječaj, tada se mora raspisati i za ovo radno mjesto. Nema obvezujuću prednost, ali isto tako nema logike da se primi u radni odnos još jedan radnik na pola radnog vremena. A ovo iz razloga, jer je puno radno vrijeme pravilo, a nepuno iznimka. Zakon o radu kaže, da je poslodavac dužan razmotriti zahtjev radnika koji je stranka ugovora o radu sklopljenog za puno radno vrijeme za sklapanje ugovora za nepuno radno vrijeme, kao i radnika koji je stranka ugovora o radu sklopljenog za nepuno radno vrijeme za sklapanje ugovora za puno radno vrijeme, ako kod njega postoji mogućnost za takvu vrstu rada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru.Novi radnik svakako se mora uzeti jer ostaje pola satnice viška.Dakle ,radniku na pola radnog vremena nedostaje pola satnice,a druga polovica ostaje viška.Ili on može preuzeti cijelu satnicu radnika koji odlazi u mirovinu, u tom slučaju tada ostaje slobodna njegova polovica radnog vremena.Vrlo je nejasno u Zakonu i Kolektivnom ugovoru postoji li obveza raspisivanja natječaja ili ne?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija