Jump to content

obiteljska mirovina


marija_

Preporučene objave

Poštovani ,zaposlena sam i imam zdravstvenih problema, imam i rješenje o postotku tjelesnog oštećenja. Otac mi je tragično preminuo, bio je branitelj i saborski zastupnik. Imam li pravo na obiteljsku mirovinu. Citat iz stranice HZMO  o obiteljskoj mirovini:

"IZNIMKA- pravo na obiteljsku mirovinu nakon smrti roditelja ima i dijete sa statusom osobe s invaliditetom s preostalom radnom sposobnosti utvrđenom prema propisima o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, neovisno o tome je li ga osiguranik ili korisnik prava uzdržavao do svoje smrti.
Dijete sa statusom osobe s invaliditetom s preostalom radnom sposobnosti utvrđenom prema propisima o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, koje je prije smrti roditelja stupilo u radni odnos ili je počelo obavljati djelatnost na osnovi koje postoji obveza osiguranja (npr. otvori obrt)  prema ZOMO-u, nakon smrti roditelja ima pravo na obiteljsku mirovinu."

unaprijed zahvalna na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, ukoliko imate određen postotak tjelesnog oštečenja, tada biste, prema svemu sudeći trebali moči ostvariti to pravo. Ali pripazite jer koliko mi je poznato, Vi kao osoba s invaliditetom ostvarujete pravo na 70% mirovine a ne na puni iznos.

Za detaljnije informacije pričekajte nekog od starijih kolega forumaša.

Moj Vam je savjet da se obratite izravno HZMO-u jer ce Vam oni dati najtočnije informacije.

Svako dobro!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

pozdrav i hv na odgovoru

prije sam kontaktirala HZMO ali svatko ima drugačije mišljenje ali nitko da da konkretan odgovor stoga

zanima me koja su moja prava i da li se ja mogu na osnovu rješenja za tjelesno oštećenje voditi kao invalid bilo u firmi ili u udruzi invalida o kome da se prvo obratim i odakle da krenem u ostvarivanje svojeg prava na obiteljsku ili invalidsku mirovinu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija