Jump to content

darovanje odjavljenog vozila


rafael78

Preporučene objave

Lijep pozdrav.Zanima me koji je postupak kod darovanja odjavljenog vozila,naime odjavio sam prije godinu dana auto i on se nekoristi,ali bih ga htio darovati kćerki,da ga ona registrira i vozi.U to vrijeme auto je bio na mojoj supruzi i ona mi je dala punomoć i ja sam ga vozio i registrirao dugi niz godina i odjavio.Sada bih želio pokloniti ga kćerki pa me zanima koja je procedura i mogu li ja to učiniti pošto imam samo punomoć od prije,ali napominjem,auto je već godinu dana odjavljen?unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko sam razumio, auto nije u Vašem vlasništvu da biste ga mogli pokloniti kćerci. 

Suprugina punomoć ne vrijedi, osim ako u njoj izričito ne piše da Vi možete nekome u njeno ime pokloniti ili prodati to vozilo.

Dakle, u ovom slučaju je procedura jednaka kao i za svako drugo vozilo. Nije bitno ima li vozilo aktivnu registraciju ili je objavljeno.

Supruga i kćer trebaju sastaviti darovni ugovor za vozilo (primjere imate na internetu). Obje trebaju potpisati taj ugovor i nije potrebna ovjera kod bilježnika.

U slučaju da je Vaša supruga i majka Vašoj kćeri, potrebno je da kćer izvadi rodni list kako kod registracije nebi trebala plaćati prijepis tj. upravnu pristojbu.

Nakon toga se normalno može na tehnički i registraciju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija