Jump to content

Nužni prilaz kući


marios83

Preporučene objave

Poštovani, kupili smo vikend kuću kojoj je jedini mogući prilaz mali pješački mostić preko rijeke koja je javno dobro. To je riječica širine nekih 7-8 metara te auto parkiramo praktički na cesti ispred tog pješačkog mostića. Iza naše zemlje je brdo i šuma a lijevo i desno omeđeni smo susjednim poljima koji također graniče sa tom malom riječicom. 

Ono što me zanima jest da li je općina kojoj pripadamo ima kakvu dužnost osigurati nam kolni put do kuće koja je ucrtana i ima sve dozvole i legalizaciju.

Da li imamo pravo za nekakvu subvenciju za izradu kolnog prilaza kući što bi u našem slučaju značila izgradnja manjeg mosta za automobil.

Hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
, marios83 je napisao:

Ono što me zanima jest da li je općina kojoj pripadamo ima kakvu dužnost osigurati nam kolni put do kuće

U ovom slučaju ne. Posebno ako su okolne čestice privatno vlasništvo to ni ne može, a još nije ni u građevinskom području. Da sama JLS izgradi kolni most, da tako kažem, za jednu vikendicu sigurno joj nije u interesu jer se onda radi o postupku javne nabave, eventualno bi mogli dobiti dozvolu da izgradite o svom trošku ako dokažete pravn interes tj., otkupite ili dobijete pravo služnosti preko okolne/ih čestica. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija