Jump to content

Dosjelost nekretnine/kuće


cazin402

Preporučene objave

Nadam se da nisam fulala temu,ako jesam milim Vas da istu premjestite.

Otac (C), je vlasnik zemljišta. Reći ću laičkim riječnikom: on je to zemljiste podijelio na 3 dijela (fiktivno, ne nikakvim dokumentom). Jedan dio je bio određen za starijeg brata (A), a drugi za mlađeg(B),dok je treci dio ostao njemu na koristenje.
Na dijelu zemljista koje je bilo za brata A,otac je počeo graditi kuću. Kad se stariji brat A oženio , kuća je bila roch bau,(samo cigla) tu kuću i zemljište (vrt i okućnicu) dobio je A brat na koristenje te je " receno" da je to njegovo. Brat B je na svojem dijelu sebi izgradio kuću  s svim pripadajućim priključcima. Naime brat A je rochbau kuću kompletnu sredio,fali jedino fasada(ako je to bitno) ,legalizirao ju je,te unutra zivi s svoje 2 punoljetne djece više od 20 godina,te nevjenčanom suprugom 9 godina. Problem je sljedeci,doslo je nazalost do urusavanja odnosa unutar obitelji,obzirom da sve glasi na oca(C), nevjenčana supruga tu nije prijavljena već 9 godina,jer otac ne zeli za nju potpisati. Svi priključci glase na oca,ali sve rezije i davanja plaća brat A za navedenu kuću. Zanima me da li brat A ima ikakve sanse da tu kuću stekne zakonom o dosjelosti nekretnine.Jer kako stvari stoje otac (svekar) ne zeli potpisati za njezinu prijavu prebivalista,a čak postoji mogućnost da otac i brat B mu pokusaju oduzeti istu. Hvala Vam svima unaprijed na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija