tomtomovic objavljeno: 24. lipanj 2020. objavljeno: 24. lipanj 2020. Imam slijedeću situaciju. Prije otprilike pola godine stigao je paket (vrijednost 2000 kn) koji je plaćen prilikom preuzimanja, u paketu je također stigao i fiskalizirani račun. Sad dobijem poziv od trgovine gdje je naručen paket da postoji nepodmireni račun za taj dotični paket. Sa osobom koja je preuzela paket više nisam u kontaktu tako da ni neznam dali je ona taj paket stvarno platila dostavljaču. Zanima me da li je moguće da taj paket nije plaćen i da li sam obavezan podmiriti taj račun ako nije? Te koje su posljedice ako se račun ne podmiri? Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 25. lipanj 2020. odgovoreno: 25. lipanj 2020. Trebali bi kontaktirati tu osobu koja je preuzela paket i utvrditi da li je račun plaćen. Ukoliko se oglušite na poziv trgovine da podmirite dug, oni mogu pokrenuti ovršni postupak temeljem tog izdanog računa. Citiraj
tomtomovic odgovoreno: 25. lipanj 2020. Autor odgovoreno: 25. lipanj 2020. Je li moguće da je paket isporučen bez naplate? A znam da je trebao biti plaćen pouzečem kako je bilo i naznačeno prilikom kupnje. S time da je zajedno sa paketom stigao i račun što se u pravilu ne bi trebalo desiti ukoliko se plaća na račun trgovca nakon primitka robe. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 25. lipanj 2020. odgovoreno: 25. lipanj 2020. Uvjeti preuzimanja ovise o poslovnoj praksi tog trgovca, a isporuka računa je obvezna. Citiraj
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 3. srpanj 2020. odgovoreno: 3. srpanj 2020. , tomtomovic je napisao: Je li moguće da je paket isporučen bez naplate? A znam da je trebao biti plaćen pouzečem kako je bilo i naznačeno prilikom kupnje. Ako znate tko je bio dostavljač, provjerite s njima je li se radilo o plaćanju pouzećem ili plaćanju po računu. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.