Jump to content

Zajednički zidovi u zgradi


sophie7

Preporučene objave

Zanima me da li se zid vertikale instalacija vodovoda i kanalizacije, koji je usred stana, zid koji ograđuje te instalacije cijele zgrade, smatra zajedničkim dijelom zgrade? U potresu su na njemu nastale velike pukotine, i čini mi se da je pod stropom baš skroz  puknuo, s obzirom da se susjedi iz stana iznad od tad čuju kao da su u našem stanu.

Zanima me i da li se nadvoj iznad ulaznih vrata stana u nosivom AB zidu smatra dijelom tog zida, ili ne?

Hvala unaprijed!

( Za sad ne mogu doći do dokumentacije zgrade, a trebala bih to već sad znati. Radi se o neboderu iz sredine 1970ih. Jedini podatak koji sam za sad uspjela naći je na internetu, gdje je fotografija nebodera, s nazivom Stambeni tornjevi. )

uređeno: od sophie7
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala!

Tako sam i mislila; iz onog što sam pročitala.

Imamo problem što predstavnik suvlasnika i upravitelj ne priznaju da su to zajednički dijelovi, i ne žele na nivou zgrade organizirati sanaciju oštećenja.

Manje od 51% vlasnika ima oštećenja, i trenutno smo u nekom limbu...natezanja što i kako. Dio koji nema oštećenja ne želi da se saniraju sredstvima pričuve. Znamo da bi mogli sami platiti, ali pitanje je da li bi nam kasnije vratili iz pričuve... ; sad se čeka i dopisuje...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 Ako međuvlasničkim ugovorom niste drugačije ovo uredili, tada se zajedničkim dijelovima zgrade smatra sva nosiva konstrukcija zgrade kao što su temelji i nosivi zidovi, stupovi, međukatna konstrukcija, krovna konstrukcija.. Kako Vam oni obrazlažu svoje tumačenje? Jeste tražili na uvid međuvlasnički ugovor, pa vidjeli što on kaže? Ima li šanse da prikupite potpise za novog predstavnika i potom promijenite upravitelja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija