Jump to content

Pokušaj naplate kazne za parkiranje nakon 5g?!


Andy_N

Preporučene objave

Poštovani,

Zamolio bih za savjet stručnjaka ili onih sa sličnim iskustvom. Naime, prije pet godina točnije 15. 05. 2015. godine boravio sam u Omišu. Zbog neplaćene parkirne kate dobio sam račun/opomenu koju sam naprosto zaboravio platiti i nikada kasnije nije došla bilo kakva opomena ili nalog ...... do danas.

Danas, nakon više od pet godina primam račun R1 s vrlo neobičnim sadržajem. Račun se sastoji od gornjeg dijela s generalijama i specifikacijom i uplatnice. Na gornjem dijelu stoji GRAD OMIŠ, adresa te mjesto i datum od 31. 05. 2020. godine, poziv na brojm, IBAN primatelja i dospijeće plaćanja od 15. 07. 2020. Odmah ispod naveden je OIB kupca, razdoblje od mjesec dana 1. svibnja do 31. svibnja 2020. (što god to značilo) te datum kreiranja računa: 16. 06. 2020. Pod specifikacijama je naveden registarski broj auta, datum 18. 05. 2015. te nekakav broj DPK, mesto izdavanja, zona 2 te iznos od 75 kn )što je u stvari jedina točna informacija). Na uplatnici pod opis plaćanja piše "mjesečni račun 9220PARKIS/2". Moram priznati da sam vidio svašta ali ovakav račun još nisam vidio koji ima dva datuma izdavanja i opis plaćanja koji je potpuno suprotan od specifikacije. Tj. da netko želi naplatiti uslugu za razdoblje kada usluga upoće nije pružena niti sam u tom razdoblju boravio u Omišu.

Dakle, pitanje je da li je legitimno naplaćivati i reizdavati račun pet godina nakon što usluga/kazna nije bila naplaćena. Pretpostavljam da se radi o nemaru nekog birokrate koji je zaboravio poslati opomenu i posljedično ovrhu pa je ovo pokušaj naplate nenaplaćenih i zastarjelih potraživanja.  

omis.jpg

uređeno: od Andy_N
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Borbena7 je napisao:

Složila bih se u cijelosti sa Vašim razmišljanjem, ali svejedno im ˝opreza radi˝ u roku od 15 dana pošaljite pisani prigovor sa naprijed navedenim razlozima.

Puno hvala na sugestiji koju ću vrlo rado prihvatiti. Razmišljajući o predmetnom računu dolazim do zaključaka da se radi u stvari o fiktivnom računu obzirom da Grad Omiš želi naplatiti fiktivnu uslugu koja nije niti pružena?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 15 minuta, Andy_N je napisao:

Razmišljajući o predmetnom računu dolazim do zaključaka da se radi u stvari o fiktivnom računu obzirom da Grad Omiš želi naplatiti fiktivnu uslugu koja nije niti pružena?!

Teško je reći, nekako mi više izgleda kao pokušaj namirenja nečega što je u zastari. U svakom slučaju, možda po uloženom prigovoru budete od njih dobili više informacija. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Borbena7 je napisao:

Teško je reći, nekako mi više izgleda kao pokušaj namirenja nečega što je u zastari. U svakom slučaju, možda po uloženom prigovoru budete od njih dobili više informacija. 

Radi se definitivno o pokušaju naplate zastarjelog duga kroz novu izmišljenu, fiktivnu uslugu koja nije pružena. Na taj način žele spasiti dug. Zato mi se nameće zaključak da se radi o fiktivnom računu. Uglavnom puno hvala na preporuci i trudu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav, evo dobio sam odgovor od Grada Omiša koji glasi: "predmet je bio u stanju mirovanja do 16. 6. 2020. godine"

Kako predmet naplate može biti u stanju mirovanja? Mislim da ću odgovoriti na način da ću zatražiti detaljno pojašnjenje i na znanje Državnom inspektoratu.

 

Pozdrav

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 15 sati , Borbena7 je napisao:

A što li im tek znači to ˝stanje mirovanja˝? Mogu oni mirovati koliko god žele, ali takvo postupanje ne utječe na tijek zastarnog roka tj. njihovo mirovanje ne prekida zastaru potraživanja.

Tražit ću detaljno pojašnjenje i presliku dokumentacije poslati na ured gradonačelnika i vjerojatno Državnog inspektorata. Ovo je uistinu lakrdija. I što je najbolje, ne bi me čudilo da taj isti lik predmet pošalje na prisilnu naplatu! Samo mi nije jasno koja mu je vjerodostojna dokumentacija.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija