Jump to content

Predmet izvlaštenja


lana_057

Preporučene objave

Poštovani, 

Zanima me tko utvrđuje da neko zemljište može biti predmet izvlaštenja jer je od posebnog interesa za RH? Dijelom našeg i susjednog zemljišta je ucrtan put. Bio je ucrtan kolni put pa smo se žalili i navodili zašto tu ne bi uopće trebao biti ucrtan put pa su samo izbrisali kolni i sad je ucrtan pješački prolaz. PP je usvojen i nema više pravo žalbe.

Ni mi ni susjedi nemamo namjeru ustupiti ni prodati taj dio zemljišta jer nam prolazi praktički kroz dvorište, a i u blizini postoji drugi put te smo mi i predlagali druga prihvatljivija rješenja.

Ukoliko se jednom pokrene postupak izvlaštenja, tko uopće određuje je li nekretnina od posebnog interesa za RH? Ili se moze izvlastiti sve sto gradskim lumenima padne napamet?? 

Hvala!

uređeno: od lana_057
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 Ima li uopće ikakve šanse da Vlada ili tko već odluci da nekretnina nije od posebnog interesa za RH i da ne može biti predmet izvlaštenja, postoje li uopće takvi slučajevi u praksi? Ili je to ono, ako JLS ima nekog svog "gore" onda im zahtjev prolazi? Tu se ipak ne radi o nekoj bitnoj cesti ili bitnoj građevini nego o pješačkom putu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, ali to nije ono što sam pitala. U tom članku se radi o poništenju rješenja ukoliko u određenom roku nisu započeti radovi.

Ja pitam da li se uopće može desiti i koliko je to često u praksi da Vlada uopće ne dozvoli izvlaštenje, odnosno da kaže da ta i ta nekretnina nije od interesa za RH tolko da bi se moglo provesti izvlaštenje kojem se protivi vlasnik ili oni smo redovito potvrde zahtjev općine, grada ili županije? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija