Jump to content

Suglasnost za geodetski elaborat


hrvbranitelj

Preporučene objave

Zaprimio sam prijedlog i geodetski elaborat da će vlasnik čestice koja graniči sa mojom istu parcelarizirati u zasebne 3 čestice kako bi najvjerojatnije njih mogao prodati ljudima koji će tamo graditi kuće. No, problem je u tome što čestica na kojoj sam ja vlasnik graniči sa sve 3 zasebne čestice, a na istoj planiram napraviti vrt i zasaditi povrće pa mi nije zgodno da mi kuće budu prislonjene na to.

Na kraju elaborata piše da ako se ne očitujem da će se čestice iz jedne pretvoriti u 3 zasebne a ako se očitujem sa nekom primjedbom da će se ista razmotriti. Mene zanima što bi mi savjetovali kako da odgovorim na taj elaborat? Meni ne paše da su mi kuće naslonjene na moj budući vrt/povrtnjak i želio bi minimalno 4 metra odmaka od međe.

uređeno: od hrvbranitelj
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, BRKICA00 je napisao:

Nitko vam ne može nasaditi kuću na samu granicu parcele. Postoji minimalna udaljenost od granice parcele do zgrade koja je definirana GUP-om (recimo u Zagrebu je to tri metra osim ako ne živite na Kajzerici) tako da ste sigurni da se to neće dogoditi. 

U redu. Znači ako nemam primjedbi to se parcelarizira i čeka se kupac, pa kad taj kupac dođe ako želi nasaditi kuću treba prvo moju suglasnost za to?

Što ako se očitujem na ovo ali napišem da neka rade što ih je volja ali neka poštuju među 4 metra?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovom postupku udaljenost nekakove moguće građevine nema nikakove veze. Imate pravo na uvid u parcelacijski elaborat i novo uređene međe i samo na to možete imati eventualne primjedbe. Kada dođe do postupka izdavanja akta za građenje također ćete imati poziv na uvid u spis te opet imati priliku staviti nekakove primjedbe. No međutim, ako je prostornim planom dozvoljena minimalna udaljenost od međe 3 m (pa čak i neki imaju iznimno i manje), vaše zahtjevanje na 4 m udaljenosti neće imati nikakov utjecaj na izdavanje akta za gradnju. Pojednostavljeno, ako je prostornim planom određena minimalna udaljenost od 3 m investitor može građevinu staviti na tu udaljenost od međe sviđalo se to vama ili ne. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija