Jump to content

Branitelj, nekretnina, porez - hitno


anonimno

Preporučene objave

U stanu kojeg sad prodajem živim od 1998 u najmu i prijavljen sam na tu adresu od tada. Tek 04/2006 sam sklopio kupoprodajni ugovor sa Ministarstvom Obrane i kupio taj stan za 20 tisuca kuna i nedavno se konacno uknjizio na njega. Imam sad kupca za realnu cijenu tih 40 kvadrata i želim preselitit na selo. Inače bolujem od PTSP

 

Znam da se placa 35% poreza na razliku u cijeni što bi ovdje bilo daleko previše, samo me zanima da li takći mene budućiu da sam tu živio i bio prijavljen duže od 3 godine, što ću morati dostaviti poreznoj za eventualno oslobođenje?

Hvala puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto mislite da imate pravo na oslobođenje. Zar vam nije dovoljno što ste dobili stan po povlaštenim uvjetima. Pretpostalvjam da ste dobili stan jer niste imali rješeno stambneo pitanje. Kako to sad odjednom imate na selu uvjete za život a prije niste imali. Mislim da vam je bolje da platite državi porez jer vam je iz proračuna kojega svi punimo omogućeno rješavanje stambenog problema. U protivnom može vam se dogodit preisitavanje prava na povlašteno dobivanje stana. Da sam na vašem mjestu ne bi se igrala s time. Uostalom zašto ne biste platili porez?? Koliko znam porez plačamo državi za koju ste se vi borili, a niti jedna država ne može funkcionirati ako se porez ne plaća. Plaćanje poreza je naša građanska dužnost jer se iz njega financiraju zajedničke potrebe koje svi koristimo, pa tako i vi (zdravstvo, školstvo, vrtići, autoceste, kazališta, kino itd. itd.) Nadam se da i vi i vaša obitelj koristite zajedničke blagodati. Zato, ne bježite od plaćanja poreza, već nam svojim primjerom budite uzor, isto kao što ste bili uzor dok ste bili na bojištu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, ne možete provesti ono što ste naumili.To što ste prije ugovora bili tamo nije bitno.Savjet vam je da se strpite 3 g. pa onda prodajte stan.Nećete izgubiti veće profitirati 35% i a cijene ionako rastu.Čini mi se da ste ogorčeni na sve, očito vam nije bilo lako u životu.A ovi koji vas tjeraju da platite državi očito vrlo dobro znaju gdje i kako profitirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A zašto vi "anonimni" mislite da se nekoga tjera na plaćanje poreza. Porez je naša građanska, moralna obveza, jer će se iz njega rješavati i drugi koji su bili branitelji a još uvijek nisu rješeni. Mi porez plaćamo NAŠOJ državi a ne nekome drugome. Čini mi se da je ovaj branitelj imao rješeno stambeno pitanje na selu ali je eto kao i svi drugi htio stan. A sad kad ga je konačno uspio dobiti ne treba mu već ga hoće unovčiti i vratiti se tamo gdje je imao rješeno stambneo pitanje. Moralno!? Pa država se mora zaštiti od manipulacija i to na samo jedan način - oporezovati!!! Nema drugog načina, platiti porez ili čekati tri godine?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izgleda da sam pitao u krivom forumu, poreznih savjetnika je malo ali sam ga našao, pa da naučite nešto.

Dakle moram platiti 5% za koje sam bio oslobođen kad sam dobio stan po povlaštenim uvijeetima.

A porez na dobit ne moram platiti jer sam tu živio duže od 3 godine prije nego sam stan otkupio. Porezna će najvjerojatnije izači na teren (jer im se dodatno plaća) da se uvjere kako sam tu živio (računi za vodu, struju, susjedi...).

Sve da bi i morao platiti, plaćao bi razliku od tržištne cijene, a ne za koliko sam ga dobio...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija