Jump to content

Kad otac prevari djecu


Bossssule

Preporučene objave

Dali se netko mozda susretao sa slicnim slucajem(nadam se da nikad nece).

Kad smo ja(24 g u to vrijeme) i sestra(tek napunila18) bili mladi, otac(koji nas je napustio kad sam ja imao 7, a sestra 2 godine) nam je donio nekakav dokument u jednom kaficu u kojem je pisalo da se mi odricemo svih zaostataka i novih potrazivanja(alimentacija), a za uzvrat ce on nama pokloniti svoju polovicu stana(druga polovica glasi na majku), u kojem zivimo. Samo jedan primjerak tog ugovora postoji. Mi ga nismo dobili. I on nikada nije ispostovao svoj dio nagodbe.

Sad nakon 10 godina, on potrazuje da se isplati njegova polovica

E sad, sve ovo sto sam ja napisao, tj taj predmet je otisao u zastaru, ima jos jedan koji je aktivan vezan za neisplacene alimetacije. Alimentacija za sestru koja ide nakon tog datuma do kraja njezinog skolovanja.

Dali itko ima bilo kakav oblik prijedloga ili sugestije, kako i na koji nacin bi se ovo moglo rijesiti da se stan ne proda, jer sudski vjestak dolazi u rujnu na procjenu stana.

Hvala 😀

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 11 minuta, Bossssule je napisao:

Samo jedan primjerak tog ugovora postoji.

Baš ništa ne znate više o sadržaju tog dokumenta i načina kako bi mogli dobiti primjerak istog? 

Prije 11 minuta, Bossssule je napisao:

ima jos jedan koji je aktivan vezan za neisplacene alimetacije. Alimentacija za sestru koja ide nakon tog datuma do kraja njezinog skolovanja.

Ovo mi je posve nejasno. Što i za koje razdoblje je aktivno? Da li sestra i danas ostvaruje uvjete za primanje alimentacije? Koliko je redovito otac za nju plaćao alimentaciju?

Prije 13 minuta, Bossssule je napisao:

kako i na koji nacin bi se ovo moglo rijesiti da se stan ne proda, jer sudski vjestak dolazi u rujnu na procjenu stana.

Kako je došlo do tog da dolazi sudski vještak, tko ga je ovlastio itd?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U sadrzaju pise da ako se ja i sestra odreknemo alimentacije i svih potrazivanja do tog datuma kada smo to potpisali, da ce nama otac prepisati svoju polovicu stana. Ali mi nismo dobili taj papir. Ako postoji,trebao bi se nalaziti kod njegovog odvjetnika. Makar ja sumnjam jel je otac isao sa namjerom da nas prevari. Uz to smo potpisali papir na kojemu je bila samo jedna recenica: da se mi odricemo svih potrazivanja. Znaci nikada nam nije uplacivao alimentaciju. A sestra ga je kasnije tuzila da joj plati alimentaciju, od tog dana kada smo to potpisali do dana dok ne zavrsi fakultet. Znaci nakon presude u njenu korist.

Vjestaka je organizirao odvjetnik od strane oca, jer je njemu sad namjera da dobije novac za svoju polovicu stana, iako zna da mu nas 3, nikako ne mozemo to isplatiti, jer nemamo taj iznos novaca, a i nismo ni kreditno sposobni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija