Jump to content

Rad preko agencije


Mat.Vi

Preporučene objave

Poštovani,

Nakon fakulteta sam se zaposlila u jednoj poznatoj financijskoj instituciji. Međutim, nisam potpisala ugovor s njima vec s agencijom za zaposljavanje. Ugovor koji sam potpisala nije odgovarao onom opisu posla koji sam u stvarnosti obavljala. Odnosno, na ugovoru je pisalo kako radim poslove tajnice, a u stvarnosti sam obavljala puno ozbiljnije poslove vezane za financijske instrumente. Nakon par mjeseci dali su mi ugovor na određeno koji sam ovaj put potpisala s financijskom institucijom u kojem je ovaj put bilo navedeno ono sto sam usitinu i radila kao radnik zaposlen preko agencije.

Jos jedna razlika je u tome sto mi sada na mirovinskom pise da sam obavljala poslove za SSS u razdoblju kada sam radila preko agencije, a sada kada radim na ugovoru na odredeno je navedeno da radim poslove za VSS. Situacija je nelogicna, jer sam cijelo vrijeme radila apsolutno iste poslove, odnosno poslove za VSS.

Zanima me je li moja situacija u skladu sa zakonom te mogu li se ikome obratiti za pomoc.

Postoji li mogucnost da mi se na mirovinakom izmjeni potrebna strucna spremna iz SSS u VSS?

Ugovor koji sam potpisala s agencijom navodi kako je posao koji sam trebala obavljat za SSS, ali kao sto sam napomenula,te poslove iz ugovora nisam obavljala vec cijelo vrijeme obavljam poslove koji su navedeni u trenutacnom ugovoru na odredeno koji sam potpisala sa spomenutom financijskom institucijom.

Hvala i lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...ali nije kasno da od poslodavca kod kojeg je obavljala rad ili od agencije traži potvrdu o slijedećem:

Izdavanje potvrde o zaposlenju i vraćanje isprava

Članak 130.

(1) Poslodavac je dužan u roku od osam dana na zahtjev radnika izdati potvrdu o vrsti poslova koje obavlja i trajanju radnog odnosa.

Neka zatraži da piše da je za te poslove koje je radila trebalo VSS (naravno, pod uvjetom da je zbilja tako, u to ne ulazim).

Pretpostavljam da je tema otvorena jer će joj trebati neka vrsta dokaza da je radila na poslovima sa VSS-om za natječaje i sl.

Dakle, neka pisanim putem traži ovu vrstu potvrde, ako ne daju, neka prijavi inspekciji rada pa će morati, ali je onda sadržaj same potvrde upitan, pa....u svakom slučaju vrijedi probati, dokaz o radu na odgovarajućem stupnju stručne spreme je važan i često čovjek može godinama vući posljedice toga ako navodno nema dosta staža na takvim poslovima, a ima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija