Jump to content

Pričuvni čin


Hanza

Preporučene objave

  • 3 tjedna kasnije...

e sad i meni nešto tu nije jasno.Jedan kolega je bio u zvanju policajca,odlaskom u mirovinu rvi dobio je kao specijalac čin više znači viši policajac,zatim je dobio odlaskom u mirovinu _zvanje policijski inspektor--odnosno vojni časnički namjesnik... e sa mi nije jasno kako je on uspio doći do zvanja više -viši policijski inspektor--odnosno satnik....nešto mi tu nije jasno da sa zvanjem policajaca toliko činova je prešao.. dali postotak invalidnosti ima kakve veze sa činovima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e to je ono što sam ja nekad govorio na forumu a nitko mi ne vjeruje. odlaskom u mirovinu ne možeš dobiti policijski čin jer za njega nema izračuna nego dobivaš čin u rangu vojske a kako je odlučio uredbom ministar mup-a. kod specijalaca je još povoljnije jer se oni rangiraju kao gardijska a tu su još počasni činovi i sl... sve se to uzima prilikom odlaska u mirovinu..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u pravu si..sad mi je jasnije...vidiš ja sam 1.8.1990. počeo raditi u mup-u .već sam bio u postaji kao pripravnik,a kolege koji su 5.8.1990 g.bili na postrojavanju u zg oni su "prvi hrvatski redarstvenici",a pitam se samo čiji sam ja onda bio dok nisam dobio taj status,jer da sam dobio status dobio bi i čin više kao i svi ostali moji kolege..što je najgluplje u svemu tome zajedno smo polagali i ispit za ovlaštenje isti dan i sad oni su prvi hrvatski redarstvenici samo što su bili 4 dana poslije došli i bili na postrojavanju u zg. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija