Jump to content

Operativna provjera u MUP-U za zaštitara


Antonio1911

Preporučene objave

Imam situaciju da sam rehabilitiran po čl. 19. točka 4, (Zakon o Reh. i pravnim posljedicama osude).

Uglavnom, imam "podeblji" dosje u policiji, i KRIM i evidencija događaja (posjed droge (2 god uvjetno), krađa (oslobođajuća presuda), teške tjelesne u pokušaju (istražni zatvor + uvjetna 3 god), nasilničko ponašanje (odbačene optužbe na sudu), narušavanje nepovredivosti doma (odbačeno na sudu), uništenje imovine (2 god uvjeta, kd u stjecaju), prijetnje (starci povukli prijavu, odbačene optužbe na sudu uz blagodat nesvjedočenja). -Da nadodam da su mi objavili ime u medijima (učinio sam vještim potezom "koverta uredniku ispod stola"da to ispari sa interneta, ali svi u mom selu i okolici su to vidjeli). Eto, šarolik "dosje". -Za prekršaje ti triba matrični printer koliko je tog bilo kasne 90-e na cijele 2000-e.

MOJE VIĐENJE PROBLEMATIKE:
Uz naš "zakon" o rehabilitaciji, kvaka 22 je da čak i da 5 god od nastupa sudske rehabilitacije obrišeš KRIM evidenciju u mupu, tu uvijek ostaje onaj MUP-ov dnevnik događaja i hrpa papirnatih dokumenata/ tragova, zatvorski karton, lokalni policajci u mom selu sve znaju "na sjećanje", -Znači briše se ali po ovome što ja vidim mi je DŽABE. -briše se ali se sve "neslužbeno" zna.
Ovaj sistem je napravljen tako da kad se jedan put po*ereš uvijek si osto po*ran. Jer ovu državu je stvorila mafija i svi zakoni su "podešeni" njima u korist. U stilu nije dr*ek nego se pes po*enjal.

PITANJE:

-Da li mogu proći "operativnu provjeru" , odnosno dobiti suglasnost policije da mogu radit ko zaštitar? Mislim znaju oni da sam "rehabilitiran" ali nekako mi se čini da bi mi bilo najpametnije uteć preko grane vanka jer je ovaj sistem dao policiji preveliku SAMOVOLJU i OVLASTI da ignoriraju sudove, sudske presude i zakone i nema neke naznake da će se to uskoro mijenjati (zna se dobro di je šuplje ali to se namjerno ništa ne radi po tom pitanju, da zaključim -policijska država).

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Džabe ti je za uvjerenje o nekažnjavanosti kad se sve neslužbeno zna i u praksi moja prava kao rehabilitiranog građanina se u ovom primjeru mogu itekako razlikovati od neosuđivanog građanina. Zato sam i spomenio uzrečicu nije d*ek nego se ker po*enjal. -To je ta situacija.
Šta će meni / tebi nekom XY čl. 19. zakona o rehabilitaciji kad si u praksi uvijek obilježen i kroz "službene" i kroz neslužbene kanale.
-ne možeš uživati sva prava i slobode, ima ograničenja, neugodnosti, egzistencijalnih problema i sve što ide s tim u paketu, što je u koliziji sa zakonom o rehabilitaciji.
Razlog tome je što je stari kz određivao rehabilitaciju i nitko ti nije "službeno" mogao ništa. Ali ovi naši "mudraci" su promijenili zakone tako da su po drugim zakonskim aktima zaobišli rehabilitaciju i masu drugih stvari.
U biti , mijenjaju se zakoni ko čarape (u pravilu na gore od goreg), i nemožeš ti u toj igri pobijediti kad se mijenjaju pravila u toku igre.
Do 1.1. si mogo, od 1.1. se promijenio zakon i pojeo vuk magare.

  Policija je dobila ovlast (samovolju) da nekome uskrati neka prava i tu priča završava, odnosno za policiju si uvijek kriminalac i ako to nije ignoriranje odluke sudova onda je problem i sama činjenica što ti nevidiš gdje je tu problem.

I tako dolazimo do zaključka da vam u hrvatskoj rješenje o rehabilitaciji NE VRIJEDI PIŠLJIVA BOBA. -Možete ga upotrijebiti umjesto toaletnog papira.

Jedinu pogodnost što donosi pravna rehabilitacija osude jest da mogu otić u svijet ko nekažnjavan čovjek i budite uvjereni da će ta pogodnost kod mene biti itekako iskorištena.
Moja preporuka je da svi koji ste se našli u "problemu", spakirate kofere i bježite vani.

Auf Wiedersehen

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Antonio1911 je napisao:


Razlog tome je što je stari kz određivao rehabilitaciju i nitko ti nije "službeno" mogao ništa. 
Do 1.1. si mogo, od 1.1. se promijenio zakon i pojeo vuk magare.

  Policija je dobila ovlast (samovolju) da nekome uskrati neka prava i tu priča završava, odnosno za policiju si uvijek kriminalac i ako to nije ignoriranje odluke sudova onda je problem i sama činjenica što ti nevidiš gdje je tu problem.

Nema KZ ni sadašnji ni prijašnji ni onaj prije njega kao ni onaj iz bivše YU ništa s time jer su za tebe nadležni zakon o privatnoj zaštiti i zakon o nabavi  i posjedovanju oružja (+još koji).

Nitko ne ignorira odluke sudova.

Svi su krivi osim počinitelja gore navedenih djela.

Bolje ti je vani (ili tu u nekoj firmi) nego da radiš za 20-21 kn/sat netto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , sivko je napisao:

Nema KZ ni sadašnji ni prijašnji ni onaj prije njega kao ni onaj iz bivše YU ništa s time jer su za tebe nadležni zakon o privatnoj zaštiti i zakon o nabavi  i posjedovanju oružja (+još koji).

Nitko ne ignorira odluke sudova.

Svi su krivi osim počinitelja gore navedenih djela.

Bolje ti je vani (ili tu u nekoj firmi) nego da radiš za 20-21 kn/sat netto.

A ovi što su se uvalili u zaštitare po starom dok nisu izmislili sigurnosne provjere njih nitko ne dira.

I kakav sam ja to počinitelj KD kad se vodim kao neosuđivan, po kojim osnovama onda nemogu dobit licencu?


"Svi su krivi osim počinitelja gore navedenih djela" -ja sam stekao status nekažnjavane osobe i kao takav imam 100% pravo obavljati posao zaštitara
Ti zakoni koje si ti naveo krše moja građanska prava. Neosuđivan sam i nedaju mi radit. Kriteriji po kojima se procjenjuje nečije sigurnosna provjera su nedefinirani i daju policiji da po njihovoj samoprocjeni nekoga odbiju a nekoga ne. Opet ti ne vidiš u čemu je problem. treba mjenjat zakone da se u policiji automatski sve sravnjiva sa sudom i da se poštuje odluka o rehabilitaciji. Ovo što je sad na snazi je sprdanje sa rehabilitiranim osobama i kršenje njihovih prava. Rehabilitiran = Nekažnjavan. To bi tako trebalo biti. Sama procedura sigurnosne provjere krši odluke suda (rehabilitaciju) , jer se uzimaju NESLUŽBENI PODACI, REKLA-KAZALA. I PODACI KOJI NEMAJU PRAVNI UČINAK.  kako to?

A neće napišu koja si ti to nedjela napravio i da ti se radi toga uskraćuje dobivanje licence. Nego će napisat kao "razlog": ponašanje, navike i sklonosti bla bla, sve samo neće navest konkretno koja su to ponašanja, navike i sklonosti, jer bi onda mogao tužiti državu za diskriminaciju.

"Rehabilitirana osoba ima pravo nijekati prijašnju osuđivanost i zbog toga ne smije biti pozvana na odgovornost, niti imati bilo kakve pravne posljedice. Njezina prava i slobode ne mogu se razlikovati od prava i sloboda osoba koje nisu počinile kazneno djelo."

Zašto to u praksi nije tako?

 

uređeno: od Spitfire
Neprimjeren riječnik
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwijuaGuzLHqAhVt-yoKHS_-CiUQFjABegQIBRAB&url=https%3A%2F%2Fhrcak.srce.hr%2Ffile%2F163400&usg=AOvVaw33NNGQXjy0aMgiajuAI4IK

 

 "Također,  takvim  se rješenjem dovodi u pitanje i sam institut rehabilitacije, po kojem se stvara fikcija neosuđivanosti, a time bi se osobi trebalo omogućiti i jednaka prava za konkuriranje  na  svim  životnim  područjima,  što  joj  ovakvim  rješenjem  nije  omogućeno, pa se rehabilitirana osoba od početka stavlja u nejednak položaj prema drugima. Ako se smatra da osoba nije osuđivana,  drugim  riječima da nema  osuđujuće presude, bilo bi logično da i svi učinci koji su iz te presude proizašli ne postoje odnosno ne bi smjeli postojati. Potrebno je napomenuti da kaznena  zakonodavstva  Republike  Srbije  i  Slovenije,  smatraju  da  nastupom  rehabilitacije (Srbija) odnosno brisanjem podataka iz kaznene evidencije (Slovenija) prestaju i pravne posljedice osude.
708A. Kurtović Mišić, M. Dragičević Prtenjača, V. Strinić: Novosti kod instituta pomilovanja...Hrvatski ljetopis za kazneno pravo i praksu (Zagreb), vol. 19, broj 2/2012, str. 701-750.Pravne posljedice osude ne upisuju se u kaznene evidencije jer nisu kazne-nopravna sankcija. Stoga će biti vrlo teško ustanoviti koje su pravne posljedi-ce nastupile za konkretnog osuđenika, budući da je ostavljena mogućnost da se posebnim zakonima propisuju pravne posljedice osude, što podrazumijeva cijeli  niz  pravnih  posljedica  osude."

 

I tako je institut pravne rehabilitacije izigran u hrvatskoj, na shemu nije *ovno nego se pas *osro.

Sivko, ovo što si reko da mi je bolje vani.... to svakako, slažem se. Ali ne iz tih razloga koje si naveo (niske satnice u HR).
Zapitaj se zašto bi ja osto ovdje i protratio život kao fiktivno rehabilitiran građanin 2. reda i plaćao poreze državnom aparatu koji me diskrimira sa kontra-zakonskim aktima? E, to je valjan razlog za odlazak. Bježim van definitivno.

Stavljam lock na temu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa sam si napisao odgovor - tebe ne odbijaju zbog kažnjavanosti (ne spominju ju, jer je nastupila rehabilitacija), ali okolnosti tvog života i tvoje navike ukazuju na to da bi posao (sigurnost, oružje i sve što posao nosi) mogao zlouporabiti.

Za to ne moraš biti kažnjavan, a zato provjera i je upravo takva. Lokalni đanki/đaner/kriminalčić/propalica za kojeg svi znaju što radi, ali nikad nije uhvaćen, po istim temeljima također neće proći provjeru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , Antonio1911 je napisao:

A ovi što su se uvalili u zaštitare po starom dok nisu izmislili sigurnosne provjere njih nitko ne dira.

-ja sam stekao status nekažnjavane osobe i kao takav imam 100% pravo obavljati posao zaštitara.

"Rehabilitirana osoba ima pravo nijekati prijašnju osuđivanost i zbog toga ne smije biti pozvana na odgovornost, niti imati bilo kakve pravne posljedice. "

 

Ma po kojem to starom?Svi su prošli provjeru.Sigurnosne procjene su se radile i za bivše države.

Imaš pravo samo tražit licencu.Licencu ne možeš dobit jer ne ispunjavaju sve uvjete za nošenje oružja.

Nitko te ne traži da kažeš da si osuđivan niti si zbog toga pozvan na odgovornost niti imaš pravnih posljedica.

Ako ti netko krši građanska prava podigni ustavnu tužbu.

A piše u ustavu da se prava mogu ograničit zakonom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Antonio, maknuo sam vam zadnju objavu, jer biste njome mogli dovesti u dodatne probleme i sebe samog i tu drugu osobu koju spominjete. Vi to možda ne vidite, ali to je razlog micanja.

Apsolutno razumijem o čemu pričate i donekle se slažem s vama - u slučajevima kada bi se radilo o izoliranom slučaju. Osobno znadem za predmete gdje ljudi (danas u 30-ima) zbog jednog jedinog jointa iz doba kada su bili na faxu (i kada je to bilo kazneno djelo) imaju i dan-danas ozbiljnih problema prilikom rutinskih provjera, jer policajcima se prikaže iz njihovih evidencija "droga" i onda ima svega i svačega, ponekad čak i skidanja do gola na javnom mjestu. Tako da u tom pogledu dijelim vaše rezoniranje.

Međutim, vaš slučaj se ne može podvesti pod izoliran, jer se tu radi o toliko stvari da ih se čak može percipirati uzorkom ponašanja. Pokušajte biti objektivni, pa odgovorite - biste li vi, da odlučujete o tome, osobi vaše prošlosti dali oružje u ruke?

S druge strane, mogu se složiti da bi kriteriji provjera trebali također biti transparentni i jasni, jer uvijek kada je uključena subjektivna procjena, ne možete izbjeći polemike zbog ljudskog faktora, no možete ih smanjiti na najmanju moguću mjeru jasnim kriterijima koje rabi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A ja mislio da mi internet šteka 😅.

Ma ja sam ti imo tih problema sa 18, 20 i 22 godine kad je bilo ono poratno stanje. Sada imam 35. Inače sam konobario, ali sad je zbog situacije sa ovom pandemijom sve propalo i treba negdje radit, a posla nema, a u zaštitarstvu se traži ljudi. I to su sve bila sitna KD, družio sam se sa lošim društvom i iša pravit gluposti po tim utakmicama i znate i sami kako to ide.
I ovo za oružje, nemaju svi zaštitari dozvolu za oružje, rečeno mi je da se to treba nešto ekstra polagat i na dodatnu obuku ali da    "ne  tražim pored kruha pogaču".
i gledajte , u doba kad sam radio gluposti na snazi su bili drugi zakoni pa sam kalkulirao da će mi se sve to "obrisati" .

Pa su skužili da masa zaštitara je sudjelovala u razbojništvima i ostalim kriminalnim djelima i onda se vlada sjetila uvesti te "provjere dostojnosti, odnosno sigurnosne i operativne provjere za zaštitarstvo.
A to možeš pasti ako ti je bračni drug i krug ljudi s kojima imaš kontakte u "banani" a kamoli za što "papirnato".


I sad ne možeš kalkulirat ništa kad se pravila mijenjaju svako malo pa te uvijek nešto retroaktivno zakači. A ovo što sam 17 godina bio bez iti jedne prijave mogu objesiti mačku o rep u ovoj zemlji.

Bez obzira na ovo sve, štedit ću novce i naučit jezik. Ovdje sam max još godinu-dvije i idem sreću potražit u Njemačkoj.

Hvala Vam što ste uklonili moju prijašnju objavu, te se ujedno zahvaljujem svima koji su komentirali, te se nadam da će ovaj post pomoći drugima da znaju kakve ih zamke čekaju ako budu "rehabilitirani".

Hvala svima te ugodan dan želim.

uređeno: od Spitfire
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Antonio1911 je napisao:

Džabe ti je za uvjerenje o nekažnjavanosti kad se sve neslužbeno zna i u praksi moja prava kao rehabilitiranog građanina se u ovom primjeru mogu itekako razlikovati od neosuđivanog građanina. Zato sam i spomenio uzrečicu nije d*ek nego se ker po*enjal. -To je ta situacija.

iz vašeg primjera se vidi da rehabilitirana osoba nije u potpunosti izjednačena sa nekažnjavanim građanima i možda je problem što se to otvoreno i ne kaže...

za usporedbu ili utjehu ima puno lakših slučajeva što spominje i G-man pa imaju problema i to bi stvarno trebalo preciznije definirati ,da ne bude previše subjektivnih odluka......

nadalje,u javnosti ,pa i političari cesto spominju nitko nije kriv dok nije osuđen...pa čovjek po zakonu ipak bude u zatvoru (pritvor) iako nije dokazano,već sumnja ...a da ne spominjem niz problema oko prava (npr zapošljavanje) samo time što optužen...

osobno sam stava da se rehabilitacija treba poštovati i dati ljudima drugu priliku,trebaju biti jasni kritieriji i na što se odnosi ta druga prilika...nitko ne bi trebao imati uvid u vašu prošlost ,ako to nije neophodno...npr ako se želite zaposliti kao zidar,zašto bi netko imao pravo na znanje o vašoj prošlosti...međutim ,ako je netko imao problema sa nasilništvom ( iako bi izuzeo neke lakše slučajeve) nije baš poželjno da radi poslove zaštite i slično...isto kao što nije dobro da netko tko je osuđen za pedofiliju nije baš poželjno da radi sa djecom nakon rehabilitacije...ili ako stručnjaci procijene i s tim se svi slažu da osoba nakon oslužene rehabiltiacije trebaju biti posve ravnopravne,onda to treba biti prema svima bez diskriminacije zaobilaznim putevima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro, ali vi brkate neke pojmove. Ne možete osuđivanom za kaznena djela sa elementom nasilja dati pištolj. Pogotovo ako je koristio hladno ili vatreno oružje u izvršenju djela. Makar to bilo rehabilitirano. Od tuda i pojam operativno saznanje. Na temelju procjene, utvrđeno je da isti predstavlha rizik. Mislim da nisu dužni ni obrazložiti. Na kraju krajeva, sigurnosnu provjeru možete pasti i bez da ste ikad osuđivani. Pa eto, kako je to pravedno onda? Slažem se da bi taj sistem trebalo urediti, jer ne može ministar unutarnjih poslova biti izuzet provjere, a zaštitaru banke se pretresti život. Daleko od tog da treba urediti, ali daleko od tog da svak ima pravo nositi oružje. Jer nema. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo da još dodam neke stvari. Kod zapošljavanja to ide ovako; 

a) redovni poslovi - privatni sektor - mahom se formalno traži uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak, čak ni to skoro nikad, a izvadak iz KE da ne govorim.

b) javni sektor - državno tijelo - uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak, zapreka za zasnivanje radnog odnosa u TDU ; pravomoćna presuda za kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti; nakon rehabilitacije - nije zapreka; kad ste zaposleni državni službenik, čak možete biti osuđeni na uvjetnu ili ako vam bude zamjena za opće dobro, ne dobivate otkaz - osim ako nije povreda službene dužnosti, npr. korupcija u obavljanju posla - lokalna samouprava u pravilu se ravna po Zakonu o državnim službenicima - javne službe - čak i manje !; naime - u javnim službama : HZMO, HZZ, HZZO, nema zapreke čak ako ste i pravomoćno osuđeni, a niste rehabilitirani, jer javne službe iako su dio javnog odnosno državnog sektora, primjenjuju opće propise kod zasnivanja radnog odnosa, a formalnu prijavu udovoljava uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak. Izvatke iz kaznene, odnosno prekršajne evidencije, traže jedino CZSS i slične službe, e sad, iskreno nisam gledao zakone, pa nisam upućen kakva je tu situacija oko rehabilitacije koja nastupi kod nekog odgojitelja za ta posebna kaznena djela, je li zapreka unatoč rehabilitaciji - nadam se da je.

c) posebne službe u sklopu državnih tijela; SOA, VSOA, MUP itd. - uz gore navedeno - sigurnosna provjera, postoji Zakon o sigurnosnim provjerama, definira jasno čini mi se 3 razine iste, koja je za što, kako se provodi, što se provjerava, opisuje upitnike i tako dalje i tako dalje...

d) specifični poslovi poput ovog kojeg forumaš navodi

U zaključku; 

nije mi okej *ako* netko bude pravomoćno oslobođen od prekršaja/kaznenog djela, a pogotovo ako se ne primjenjuje in dubio pro reo u presudama da mu to bude nekakva zapreka kod prolaska sigurnosne provjere bilo koje razine; 

nije mi okej da u javnim službama se ne primjenjuju pravila iz zakona o državnim službenicima jer između državne i javne službe razlike praktički i *nema*
 

okej mi je da unatoč rehabilitaciji, ovisno o kaznenom djelu kojeg ste nekad počinili, ipak ne možete raditi u nekim službama i okej mi da tome služi sigurnosna provjera da se to utvrdi - poput rada u vrtićima,  školama, poslovima sigurnosti itd. Nedopustivo bi bilo da rehabilitirani pedofil opet dođe među djecu. Možda je primjer previše oštar i ekstreman, ali je usporediv onome da višestruko osuđivani pljačkaš dođe u poziciju da čuva banku. Iako rehabilitiran, jasno je da egzistira bojazan da uslijed životnih okolnosti opet dobije ideju za pljačku, a možda baš i na samom poslu ! Zato se i zove - sigurnosna provjera...

Nadalje, ne slažem se da jednom osuđivana osoba je zauvijek etiketirana. U zakonu jasno stoji nitko vas ne može pozvati na odgovornost kad nastupi rehabilitacija. Vi niste više osuđivani. Možete se zaposliti u državnom tijelu ili javnoj službi. Možete slobodno prelaziti granicu, možete ponovno učiniti kazneno djelo i kao olakotna okolnost vam će se uzeti činjenica da niste osuđivani. Dakle, niz prilika da svoj život nastavite voditi ispravnim putevima.

Sigurnosna provjera je specifična sama po sebi i sasvim je životna situacija u kojoj sudac može pasti na istoj, ako agenti utvrde da se druži sa sumnjivim ljudima. Kako bi on trebao reagirati? Sudac je, ugledan je, obavlja svoj posao dobro drugi niz godina, želi napredovati na viši sud i dođe negativan nalaz - pa razlog može biti banalan, ravno da mu je prvi rođak činitelj kaznenih djela, a njih dvoje su u dobrim odnosima!

Isto tako, slažem se da  ima puno nedorečenosti, trebalo bi to puno bolje sistematizirati, pomalo je banalno da imamo suce koji padaju sigurnosnu provjeru za viši sud, a neometano rade na aktualnom radnom mjestu...

I da, možda nije svo zlo u tome da ne možete radit posao gdje se nosi oružje. Pa što će vam oružje, ima ljepših poslova:)

uređeno: od atomic95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma Atomic. meni ti to ništa ne igra. Upa sam u igru. Rečeno mi je da ima šanse da mi odobre za čuvara.
uz obrazloženje da moji prijašnji ekscesi nisu tipa krađe i provale nego tučnjave po lokalima i slično (još su letale katrige i stolovi....)
i da čuvar ne nosi oružje. I da ne očajavam da će me pratiti nekoliko godina i da ima šanse , ako zadovoljim za čuvara na dulji rok, da mi se odobri licenca za zaštitara.

-Eto. Samo sad mi ne igra ni to za zaštitara šta su mi rekli jer ja mislim to radit max 1-1.5 godinu i odlazim iz zemlje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 18 sati , Antonio1911 je napisao:

 😅 I ovo za oružje, nemaju svi zaštitari dozvolu za oružje, rečeno mi je da se to treba nešto ekstra polagat i na dodatnu obuku ali da    "ne  tražim pored kruha pogaču".

i gledajte , u doba kad sam radio gluposti na snazi su bili drugi zakoni pa sam kalkulirao da će mi se sve to "obrisati" .

Pa su skužili da masa zaštitara je sudjelovala u razbojništvima i ostalim kriminalnim djelima i onda se vlada sjetila uvesti te "provjere dostojnosti, odnosno sigurnosne i operativne provjere za zaštitarstvo.
 

Postoji licenca za zaštitara i za čuvara.Zaštitar nosi oružje (ako je na takvom radnom mjestu) a ne postoji licenca za zaštitara s oružjem i za zaštitara bez oružja.A i za čuvara ide provjera.

Točno,zaštitar ima više sati "obuke" od čuvara.

U doba kad si pravio "gluposti" vrijedilo je isto pravilo za provjeru kao i sada napisano u zakonu o zaštiti osoba i imovine iz 1996.

I u doba tvojih "gluposti" vrijeme potrebno za rehabilitaciju je bilo isto (za tvoja djela) samo je to bilo opisano u KZ-u a sada u posebnom zakonu.

Za zahtjev ti treba kopija osobne i svjedodžbe,uvjerenje i 70 kn takse pa ćeš vidjet kako će ispast.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , Antonio1911 je napisao:

Ma Atomic. meni ti to ništa ne igra. Upa sam u igru. Rečeno mi je da ima šanse da mi odobre za čuvara.
uz obrazloženje da moji prijašnji ekscesi nisu tipa krađe i provale nego tučnjave po lokalima i slično (još su letale katrige i stolovi....)
i da čuvar ne nosi oružje. I da ne očajavam da će me pratiti nekoliko godina i da ima šanse , ako zadovoljim za čuvara na dulji rok, da mi se odobri licenca za zaštitara.

-Eto. Samo sad mi ne igra ni to za zaštitara šta su mi rekli jer ja mislim to radit max 1-1.5 godinu i odlazim iz zemlje.

Podnesi zahtjev pa ćemo vidit! Javi kako je prošlo. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija