Jump to content

Ne upis djeteta s poteškoćama u razvoju u redovan vrtić


hello.kity

Preporučene objave

 


Poštovani,

molila bi da mi date savjet imam li pravnu podlogu za žalbu i pobijanje neupisa mog djeteta u redovan gradski vrtić.

Naime, radi se o djetetu s  blažim poteškoćama u razvoju.

Upisi za vrtić su se vršili osobnim dolaskom u vrtić ili putem e-maila, a ja sam odabrala e-mail. Na stranicama vrtića je izašla obavijest o skupinama u kojima ima mjesta za upis nove djece a u kojim nema, i samim time sam shodno tome odabrala dva programa u kojima je bilo mjesta za upis svoga djeteta, -6h program. 

Na procjeni djeteta u  vrtiću je rečeno da dijete je sposobno pohađati njihov redovan program.

Problem nastaje kada mi saopćavaju na toj procjeni da moje dijete ne može biti upisano u te programe jer u tim skupinama već postoji po jedno dijete s posebnim potrebama (u pravilniku stoji da po skupini može boraviti  1 dijete s posebnim potrebama) te da mi ne mogu pružiti niti jednu drugu skupinu jer sam ja u prijavi  napisala u koje skupine želim, na što sam ja rekla da su objavili popis slobodnih skupina i da sam ja shodno tome i stavila te dvije skupine, na što su oni meni rekli da su oni taj popis pisali samo za djecu koja se nemaju poteškoće , te naknadno saznajem da je u istom objektu ali u drugoj skupini 10h program bilo mjesta za moje dijete, te da sam stavila taj program bi moje dijete bilo upisano. Ja smatram da su oni mene kao roditelja djeteta s poteškoćama u razvoju zakinuli za prave informacije i diskriminirali u odnosu na druge roditelje koji su bili u mogućnosti znati koja grupa je otvorena za upise za njihovo dijete a koja ne, te je zbog toga moje dijete ostalo neupisano.

Vrtić je mene okrivio da sam ja trebala se raspitati oko toga (iako ja nisam znala koliko je max broj djece s pp po skupini moguć), te da dijete upišem u specijalni vrtić ili na drugi dio grada ako ima mjesta. Pravnica mi je rekla da se žalim u obliku traženja drugog vrtića a ne traženja njihovog, a ako se budem žalila na način da tražim svoja prava i na način njihovog propusta kao vrtića da će me "matirat" - kao šah-mat, te će donijeti rješenje u kojem moje dijete nije sposobno za pohađanje njihovog vrtića nego specijaliziranog-iako su je u početku procijenili da je dijete sposobno pohađati njihov REDOVAN program.
Dijete- hoda, trči, ne piški u pelenu, jede samostalno, skine cipele i hlače, priča u skladu s dobi.


Svaki savjet bi dobro došao.

lp
uređeno: od hello.kity
.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate njihovo rješenje s procjenom da je dijete sposobno pohađati redovan program?

Ono "matirat" je zastrašivanje da odustanete od žalbe. Vi ne samo da ćete se žaliti već u žalbi navesti i ovo zastrašivanje te ih time spriječiti u "matiranju", a žalbi priložiti i rješenje iz pitanja iznad ukoliko isto postoji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija