Jump to content

Ovrha na temelju stare zadužnice


mimi.xy

Preporučene objave

Trebao bih savjet oko ovrhe na temelju stare zadužnice iz 2010. godine.

Bjanko zadužnicu sam podnio Fini na naplatu 2011. godine za naplatu duga iz zajma. Kako Fina nije uspjela zaplijeniti sredstva, s vremenom su naplatu obustavili po odredbama Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima zbog proteka roka od 3 godine. Zadužnica cijelo vrijeme stoji kod njih od 2011. do danas.

Ja bih sada zbog novih okolnosti htio obnoviti ovrhu, no kako postupiti s obzirom da se radi o staroj zadužnici na kojoj je samo ovjeren potpis i koja nije unesena u Registar zadužnica? Može li Fina uopće voditi ovrhu na temelju takve zadužnice ili se treba obratiti sudu ili javnom bilježniku? Također, što se tiče zastarnog roka, pretpostavljam da on ne teče za ono vrijeme dok je zadužnica bila u Fini?

Hvala

uređeno: od mimi.xy
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Zakon o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona iz 2017. je izjednačio provedbu naplate kod Fine zadužnice upisane u registar i one koja nije upisana. Tako da možete predložiti ovrhu preko FINA-e. Zastara na zadužnicu je počela teći od dana kada je po čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima isknjižena iz redoslijeda naplate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija