Sinisha objavljeno: 3. srpanj 2020. Dijeli objavljeno: 3. srpanj 2020. Pozdrav svima! Zaposlen sam u jednoj osječkoj OŠ na određeno. Krajem godine bi mi trebao ići ugovor na neodređeno. O tome odlučuje upravno vijeće. Stariji kolega koji je u upravnom vijeću je na kavi spomenuo moj natječaj i odmah nakon toga rekao da se planira kandidirati na ravnateljskim izborima u prvoj polovici 2021. Po prijašnjem dogovoru nastavnika ja bih trebao ići u upravno vijeće(što on zna) nakon što istupi iz njega da bi se kandidirao za ravnatelja škole i glasati za njega. To mi je rekao. Ima li neki pravni okvir oko takvih stvari koji mene štiti(lobiranje, ucjenjivanje)? Što napraviti u ovoj situaciji? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 3. srpanj 2020. Dijeli odgovoreno: 3. srpanj 2020. A Vi to ne biste napravili? Smatrate da biste glasali za nekog drugog za ravnatelja? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sinisha odgovoreno: 3. srpanj 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 3. srpanj 2020. Ne mislim da je on dobar izbor i on to zna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 3. srpanj 2020. Dijeli odgovoreno: 3. srpanj 2020. Mislite na školski odbor? Koliko je meni poznato, ravnatelj školske ustanove je taj koji predlaže zasnivanje radnog odnosa u školskoj ustanovi, a školski odbor mora mu dati suglasnost za to. Školski odbor broji 7 članova, a odluke donosi većinom glasova svih članova (dakle, barem 4), stoga jedan glas ne znači mnogo, posebice jer je struktura odbora raznovrsna (3 daje politika, 3 škola i jednog roditelji). Stoga, osim ako dotična osoba ima nevjerojatne mogućnosti manipuliranja ljudima, njegov zahtjev je bez osnove. S druge strane, ako bi vam ta osoba ionako bila izbor (pod uvjetom da budete imenovani u školski odbor), u čemu je točno problem? Čista savjest? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.