Jump to content

Pitanje, ucjena


Sinisha

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Zaposlen sam u jednoj osječkoj OŠ na određeno. Krajem godine bi mi trebao ići ugovor na neodređeno. O tome odlučuje upravno vijeće.

Stariji kolega koji je u upravnom vijeću je na kavi spomenuo moj natječaj i odmah nakon toga rekao da se planira kandidirati na ravnateljskim izborima u prvoj polovici 2021.

Po prijašnjem dogovoru nastavnika ja bih trebao ići u upravno vijeće(što on zna) nakon što istupi iz njega da bi se kandidirao za ravnatelja škole i glasati za njega. To mi je rekao.

Ima li neki pravni okvir oko takvih stvari koji mene štiti(lobiranje, ucjenjivanje)? Što napraviti u ovoj situaciji?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislite na školski odbor?

Koliko je meni poznato, ravnatelj školske ustanove je taj koji predlaže zasnivanje radnog odnosa u školskoj ustanovi, a školski odbor mora mu dati suglasnost za to. Školski odbor broji 7 članova, a odluke donosi većinom glasova svih članova (dakle, barem 4), stoga jedan glas ne znači mnogo, posebice jer je struktura odbora raznovrsna (3 daje politika, 3 škola i jednog roditelji). Stoga, osim ako dotična osoba ima nevjerojatne mogućnosti manipuliranja ljudima, njegov zahtjev je bez osnove.

S druge strane, ako bi vam ta osoba ionako bila izbor (pod uvjetom da budete imenovani u školski odbor), u čemu je točno problem? Čista savjest?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija