Jump to content

Prijava prebivališta


lorna45

Preporučene objave

Da bismo dobili vrtić moramo prijaviti prebivalište u susjednom gradu, dijete i ja ćemo prijaviti prebivalište a suprug mora boravište prijaviti. Naša općina nema vrtić. Da li mi možemo nakon mjesec dana ponovno prijaviti prebivalište na staroj adresi tj suprug odjaviti boravište bez sankcija od strane MUPa, jer kad se upišemo u vrtić više niko ne traži dokumente a realno bi i dalje živjeli na drugoj adresi te su moguće provjere i slično od strane MUPa. Hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Vrtić dobiva subvenciju od grada ili općine za svako upisano djece s prijavljenim prebivalištem u toj općini, dok druga djeca mogu ići u vrtić u toj općini, ali moraju plaćati punu komercijalnu cijenu. Možda će vrtiću biti svejedno, ali je moguće da će Vas netko prijaviti ili da će grad ili općina provjeravati, pa ćete morati doplatiti punu komercijalnu cijenu, odnosno vratiti gradu ili općini iznos subvencije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav, mene zanima kome se obratiti za savijet. Naime prebivaliste na osobnoj nam je u drugoj zupaniji, a u drugoj zivimo, jedva smo nasli stan i da nam gazda da ugovor i on je na određeno i tim mozemo samo boraviste prijavit, ali ja ne mogu imati boraviste jer sam iskoristila 2g... Sa gazdom smo razgovarali par puta vezano za to, ali jednostavno pravi nas budalama i neda suglasnost da se prijavimo, kaze on da je bio na MUPu mi odemo izjave nema, a ni on sam nije prijavljen na adresi nego na stanu koji je prodao. Kako sam citala da po zakonu on nama mora dati suglasnost tj da mi po zakonu imamo pravo na to, pa mene zanima kome se po tom pitanju obratit, jer na lijepo ocito ne ide?! Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, ne možete se obratiti nikome.

Vaš stanodavac Vam ni po kojem zakonu nije izričito dužan izdati suglasnost.

Vi, dakako, bez te suglasnosti ne možete prijaviti prebivalište.

Rješenje je još jednom popričati s gazdom ili se odseliti iz stana i naći neki drugi stan gdje će Vam stanodavac dati suglasnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Znam da ne mozemo, al kao sto sam napisala jako je tesko naci sami stan a gdje da jos netko hoce prijaviti, fakticki to svi izbjegavaju a ne znam zasto🤷‍♀️. Jednom prilikom prije koju god su nam iz MUPa prijetili kaznom ako se ne prijavimo, nama kao podstanarima do 5tkn, a vlasniku od 15tkn, sto je jako zalosno i objasnjavajuci da ja nikog natjerati ne mogu oni samo kazu po zakonu se mora biti prijavljen (boraviste ili prebivaliste) na adresu gdje zivis, po tom sam mislila da ipak ima nekakvo rijesenje 😔

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 11 minuta, svijetla je napisao:

Prije ulaska u stan to je jedini bio zahtjev od nas, i pristao je, da bi na kraju od toga- nista bilo.

Trebalo je to uglaviti u ugovor o najmu stana. U pravilu najmodavci ne žele prijaviti podstanara sa prebivalištem, jer su pravno neupućeni i smatraju da sa takvom prijavom ugrožavaju svoje vlasništvo. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerovatno da nisu upuceni, ali kad iz policije zaprjete kaznam onda mogu prijaviti. Pa opet kad gledam sam je rekao da je prijavljen na stanu koji je prodao i kao: ja nemam nista sa tim stanom, moj odg je bio tako nemam ni ja nista sa ovim, jer gdje god da preselim moram mjenjat prebivaliste... Ma on to nikad nije ni htjeo, jer bila je prica da ugovor ide na neodređeno jer tada mi sami mozemo prijaviti prebivaliste na kontu ugovora, kada se potpisivalo stavio na određeno, al aj kao dat ce on izjavu.. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija