Jump to content

bolovoanje za vrijeme trudnoće


suzi

Preporučene objave

Molim Vas da mi odgovorite na slijedeće. U drugom sam stanju te sam zaposlena kod privatnog poslodavca 4 mjeseca i 15 dana. Zanima me ako napunim 6 mjeseci rada da li ću imati pravo na bolovanje i koliku ću imati naknadu za vrijeme bolovanje jer radim na poslovima i u firmi gdje cijeli radni dan moram stajati na nogama te moram obavljati povremeno i eže fizičke poslove. Sa poslodavcem imam ugovor na određeno razdoblje od tri mjeseca koji mi ističe 08.03.2007. Na dan 07.02.2007. ću napuniti 6 mjeseci rada. Što napravit da ne izgubim pravo na naknadu za vrijeme trudnoće jer je moguće da mi poslodavac ne produži ugovor nakon isteka od tri mjeseca.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naknada za bolovanje tj. komplikacije je 100% iznos plaće, a prvih šest mjeseci porodiljnog iznosi prosjek plaće isplaćene u posljednih šest mjeseci, neračunajući bolovanje. maksimalni iznos porodiljnog je 4250,00 kn - to je za nekog tko ima plaću veću od tog iznosa, a za drugih šest mjeseci je u rasponu od 1.600,00 do 2.500,00 kn s tim da najviši iznos od 2.500,00 kn dobijaju oni koji imaju plaću veću od maksimalnog iznosa gore navedenog. bez obzira što vam ne produži ugovor imat ćete pravo na porodiljnu naknadu prvih šest mjeseci, ako se ne varam..a za drugih šest nisam sigurna. svakako sačekajte još koji odgovor nisam sigurna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1) bolovanje će biti minimalno (cca 800 kn ilitiga u iznosu od 25% od proračunske osnovice) jer ne zadovoljavate zakonom propisani prethodni staž osiguranja za isplatu 100% od osnovice (prije dana nastanka slučaja na osnovi kojeg se stječe pravo na naknadu ima ostvaren staž osiguranja u Zavodu na temelju radnog odnosa ili obavljanja gospodarske djelatnosti, odnosno obavljanja profesionalne djelatnosti samostalno u obliku zanimanja od najmanje 12 mjeseci neprekidno ili 18 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine (prethodno osiguranje).

 

2) o rodiljnoj je naknadi prerano govoriti (visini) jer se ne zna koji će prosjek ući u obračun (uzimaju se prihodi odnosno plaće ili naknada plaće zadnjih 6 mjeseci, odnosno najmanje dvije isplaćene plaće za "puni iznos" rodiljne naknade), no u vašem slučaju nemoguće je bilo što predvidjeti jer se ne zna da li ćete imati potrebne isplate ili ne (plaća, visina plaće, minimalna naknada plaće)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija