Jump to content

ameliedelis

Preporučene objave

Pozdrav! Imam jedno pitanje vezano za godišnji odmor. Zaposlena sam 27.11. 2019. U firmi na određeno, ugovor mi istječe 31.7. Pa me zanima koliko dana imam pravo na godisnji? S tim da su prva 2 mj bila probni rok. Isto tako me zanima smije li mene poslodavac poslati na godišnji 3 dana ranije? Rekao mi je u petak.da mogu u ponedjeljak na godišnji. I za kraj, ako ja odlučim ne produžiti ugovor, mora li meni poslodavac isplatiti te dane godišnjeg kojeg nisam iskoristila? Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razmjerni dio godišnjeg odmora izračunava se na način da se odredi 1/12 od punoga godišnjeg odmora na koji bi imali pravo za tu godinu i taj iznos se pomnoži sa brojem mjeseci trajanja radnog odnosa. Probni rok se računa isto kao i svaki drugi rad. Trebali ste dobiti odluku o korištenju godišnjeg odmora sa točno utvrđenim početkom i završetkom godišnjeg odmora. Godišnji se isplaćuje samo, ako Vam poslodavac nije omogućio korištenje godišnjeg odmora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija