Jump to content

Žalba za upis u vrtić


Godline

Preporučene objave

Poštovani,

Zanima me ima li netko sa sličnim iskustvom ili kakvim savjetom.

Dijete živi s majkom i ima prebivalište na adresi grada gdje smo predali zahtjev za upis u vrtić. Otac ima prebivalište na drugoj adresi van grada. Roditelji su u braku. Stiglo je rješenje prema kojem zahtjev uopće nije razmatran i svrstan je kao zahtjev djeteta koje živi u drugoj općini ili županiji.

U pravilniku donesenom od strane vrtića traži se prebivalište roditelja na području grada:

"Članak 3.
(1) Pravo na  upis djeteta u predškolske ustanove Grada Splita ostvaruju roditelji čije je dijete cijepljeno u skladu s pozitivnim pravnim propisima i koji zajedno s tim djetetom imaju prebivalište na području Grada Splita."

Planiram podnijeti žalbu vrtiću kao i obratiti se nadležnom ministarstvu. Nismo pronašli da je zakonom uređena ova specifična situacija.

uređeno: od Godline
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogli bi se u žalbi pozvati na to da nije opravdano Pravilnikom diskriminirati dijete na način da se pravo djeteta na vrtić uvjetuje, odnosno da je dijete uskraćeno za ovo pravo jer zbog životnih okolnosti nije u mogućnosti živjeti s oba roditelja. Navedite, da bi pravo na upis u programe gradskih predškolskih ustanova trebala imati sva djeca s prebivalištem na području Grada Splita uz uvjet da uz dijete barem jedan roditelj ima prijavljeno prebivalište na području Grada Splita. Sve ostalo da je diskriminacija dijeteta koje je već ionako stavljeno u nepovoljniji položaj zbog nemogućnosti života sa oba roditelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija