Jump to content

Prestanak ugovora na odredeno


Annna81

Preporučene objave

Godinu dana radim u istoj firmi, ugovor je na odredeno. Prvo je bio na mjesec dana, pa na 6 mjeseci i opet na 6 mjeseci. Istice mi za tri tjedna. Danas mi je receno da mi nece produziti jer vise nije toliko obim posla iako posla ima vise nego prije jer prije mjesec dana su zaposlili novog radnika zbog povecanog obima posla na mjesec dana, danas tom radniku istice ugovor, njemu produzuju na mjesec dana a meni nece produziti kad istekne ugovor.

Da li zakon to dopusta s obzirom da sam ja duze u firmi i ako mi ne produze ugovor ja imam pravo na naknadu s burze i u slucaju da treba radnika mora prvo meni ponuditi posao s obzirom da me otpusta zbog smanjenja obima posla? Molim pojasnjenje zakona u mom slucaju. Hvala na odgovoru.

uređeno: od Annna81
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovoro o radu na određeno prestaje (najčešće) protekom vremena na koje je zasnovan.

Nakon toga nema više nikakvih obveza nijedne strane prema drugoj, a radnik kojem je ugovor o radu prestao na taj način ostvaruje pravo na novčanu naknadu HZZ-a uz uvjet zadovoljavanja potrebnog vremena rada (barem 9 mjeseci u zadnjih 24 mjeseci), što u vašem slučaju neće biti problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 10 minuta, Annna81 je napisao:

Imam li pravo 4 sata tjedno na trazenje novog posla ili u mom slucaju taj clanak zakona ne vrijedi?

Mišljenja sam da nemate, jer je ovo pravo predviđeno za vrijeme trajanja otkaznoga roka kada radnik ima pravo uz naknadu plaće biti odsutan s rada najmanje 4 sata tjedno radi traženja novog zaposlenja. Kod Vas nema otkaza, pa samim timim tim ni otkaznog roka, već se radi o prestanku ugovora o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 12. st. 7. ZOR-u kaže da ako radnik nastavi raditi kod poslodavca i nakon isteka vremena za koje je ugovor sklopljen, smatra se da je sklopljen na neodređeno vrijeme. Tada se radnik treba obratiti poslodavcu sa zahtjevom za utvrđenjem radnog odnosa na neodređeno vrijeme. A ako poslodavac ne udovolji tom zahtjevu, radnik može pokrenuti sudski spor tužbom za utvrđenjem postojanja radnog odnosa na neodređeno vrijeme. Međutim, u praksi se najčešće događa ovo što Vi navodite, ali na način da taj novi ugovor kojega potpišete sa zakašnjenjem bude datumima usklađen kao da je pravovremeno sklopljen tj. prije isteka prvog ugovora o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni je u veljaci nakon isteka ugovora receno da nastavljam dalje, nakon 7 dana potpisala novi ugovor receno mi je da ne obracam paznju na datum sto pise tj. da je na odredeno nego da je to na neodredeno i da ne brinem nista. Da bi sad saznala da nece produziti. 

Dakle, trebala sam odmah reagirati u veljaci a ne im vjerovati na rijec. 

Ali naravno, uskladili su datum.

 

uređeno: od Annna81
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Borbena7 je napisao:

U ugovoru mora biti jasno naznačeno, da li je na neodređeno vrijeme ili određeno do nekog datuma.

Jos imam jedno pitanje, dakle ja sam potpisivala vise uzastopnih ugovora na odredeno. Posla ima i dalje isto cak i vise nego na dan kad sam dosla u firmu.

Npr.Ako poslodavac racuna na mene da ostajem i odluci mi dati novi ugovor ali me o tome ne obavijesti a ja istovremeno odlucim ne prihvatiti ponudu i isto mu to kazem zadnji dan.

Zar ne postoji neka obaveza poslodavca i radnika nakon sto se potpisivalo vise puta ugovor na odredeno?! Da obje strane objave svoje namjere i planove i nekom razumnom roku? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 4 minuta, Annna81 je napisao:

Zar ne postoji neka obaveza poslodavca i radnika nakon sto se potpisivalo vise puta ugovor na odredeno?! Da obje strane objave svoje namjere i planove i nekom razumnom roku?

Rok je posljednji radni dan, odnosno do tada bih Vam trebao ponuditi sklapanje novog ugovora. A ako ne ponudi, nastupaju posljedice još uvijek važećeg ugovora tj. radni odnos prestaje istekom ugovora o radu na određeno vrijeme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija