Jump to content

Upis vlasništva, nasljedstvo, ugovor i diobi


anibar

Preporučene objave

Prije dvadeset godina su moj otac, njegova braća i sinovi djedovog brata parcelizirali, podijelili zemljište i sve to ovjerili u javnog bilježnika. Parcela moga oca i njegove braće su u zemljišniku ostale na njihovom ocu. Prošle godine jedan od braće se odlučio upisati na svoju parcelu a da nas nije obavijestio tako da ostali nisu bili uključeni. Nakon ročišta o pronađenoj imovini na kojem su svi bili isto je i učinio. Zanima me da li ostali moraju opet imati ročište o pronađenoj imovini ( teško da ćemo ih opet skupiti, ljudi ne žive u Hrvatskoj) jer smo je očigledno pronašli ili se možemo upisati na temelju te presude i ugovora o diobi.

Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bila sam u zemljišniku, brat se upisao na osnovu tog ugovora o diobi i rasprave o naknadno pronađenoj imovini na kojoj su svi nasljednici bili.  Ugovor nije bio proveden prije toga. Mislim da su trebali svi biti uključeni baš zbog tih ponovljenih rasprava o pronađenoj imovini. Mogli smo to svi riješiti odjednom. Obzirom da je i drugi brat podnio zahtjev rečeno mi je da ne moram davati svoj zahtjev nego da mogu napisati podnesak kad dobijemo poziv, obrazložiti situaciju i u toj raspravi riješiti i svoje parcele.Ugovor je uredan,  ovjeren kod JB i nema nikakvih nesporazuma, svi se oko svega slažu samo nisam sigurna da će na toj ponovljenoj raspravi svi biti i hoće li to onda usporiti proces. Dakle nije sporna dioba, ugovor je sada proveden, sporna mi je ta rasprava, ako svi nasljednici ne dođu da li se postupak može normalno završiti.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija