Jump to content

Poslodavac neda isplatu


Benzin

Preporučene objave

Ne znam kako bi dao naslov temi. Istina je da sam radio nešto kratko bez prijave, a slabo imaju posla, a ugovor je potpisan, al nema prijave . Uglavnom dužan mi je nekih 150 kn. U petak 10.7. sam išao kod njega, pa mi je rekao da danas (petkom,) taksisti imaju isplate a dostavljači utorkom i da ga zovem u utorak. Zvao sam ga danas ujutro pa je bilo kao korisnik zauzet. I napisao je poruku kao da je na sastanku i da će se javit. Napisao sam mu i poruku i ignorira je, na pozive ne odgovara ,a malo mi je teško vjerovat da sastanak još nije gotov. A ak idem u petak opet će bit utorak i tako možemo u nedogled, 

Sada mene zanima kako da ja dođem do tih 150 kn?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolko bi otprilike tužba trajala i tko bi snosio troškove, da ne ispadne npr da moram platit 500 kn radi tužbe za 150 kn onda sam u minusu sam.

2. Ako bi ga prijavio inspekciji rada dal bi ja mogao dobit neku kaznu jer sam “potpisom prihvatio taj nacin” sudjelovao sam i sam u tome pa da nebi bilo sudjelovao si i sigurno si i sam znao u šta se opuštaš. Vjerojatno ima i vise radnika na crno, a nebi htio usosit ostale radnike ako bi tužakao ovog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radni sporovi su hitni sporovi, ali u konačnici nitko Vam ne može reći koliko bi postupak trajao, jer ovisi o samom sudu, njegovoj opterećenosti Itd. Troškovi bi bili do par tisuća kuna, a snosite ih sami. Po završetku postupka imate pravo namirenje istih od suprotne strane, ali samo ukoliko uspijete u postupku tj. razmjerno uspjehu u postupku. I radnik ne odgovara prekršajno, ako radi "na crno".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija