Jump to content

Prijetnje putem telefonskih poziva


Zabrinuta1111

Preporučene objave

Dečko je bio dužan jednom poznaniku novce za 2 mobitela koja je kupio od njega te su imali dogovor da s obzirom na to da je dug veci, svaki mjesec mu plaća po 200 kuna. Do prije tjedan dana, ostatak duga je još iznosio 2000 kuna. Prije nekih 2 mjeseca se dečkova sestra također zadužila kod istog poznanika, navodno isto 2000kuna. Prije tjedan dana je nepoznata osoba dečka nazvala na mobitel i prijetio se da će doći i prebiti ga ne vrati li svojih 2000 kuna i sestrinih 2000kuna tom poznaniku. Vratio je svojih 2000 kuna i sada ponovno ista osoba zove i prijeti da će ga prebiti ako ne vrati i sestrin dio duga, odnosno još 2000 kuna. Zanima me hoće li se išta poduzeti istog trenutka čim u policiju prijavimo prijetnje i iznuđivanja, iako nemamo dokaze jer su prijetili putem poziva, a ne putem poruka. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje bi se radilo o kaznenom djelu protupravne naplate (čl. 323. KZ-a) u odnosu na dug koji vaš dečko ima prema osobi X, a po meni, u odnosu na dug dečkove sestre, kaznenom djelu iznude (čl. 243. KZ-a). Oba djela su vrlo ozbiljna i teška, tako im se i pristupa.

Pretpostavljam da imate sačuvan broj telefona sa kojeg je došao poziv, dajte ga policiji i oni će, u suradnji sa DORH-om, doći do identiteta počinitelja, a svakako se radi ili o osobi kojoj su vaš dečko i njegova sestra dužni ili osobi bliskoj toj osobi, pa će istraživanje krenuti od toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija