Jump to content

Kupoprodajni ugovor


mapmap

Preporučene objave

Postovani, buduci da sam vec izludena bezobrazlukom kupca svog stana, molim vas za savjet. Pokusat cu biti sto kraca:

 

Potpisali smo predugovor za kupnju mog stana 6.5. 2020. Rok za isplatu u predugovoru bio je 25. 6. Izmedu ostalog stajala je i stavka da u cijeni ostaje kuhinja s aparatima i ostali namjestaj. 

Kupac se ne javlja do.pocetka 7 mj. Ja saljem agentici mail, da produzujem rok za isplatu ak mi do tog roka ne bude isplacen stan, smatram da je kupac odustao. 

Tek tad se pomalo pokrecu stvari - banka trazi novi predugovor s novim produzenim rokom isplate i trazi da se izbaci stavka s namjestajem jer oni po svojim pravilima ne kreditiraju namjestaj. Ok, potpisujemo novi predugovor, (bez namjestaja) u kojem jednom klauzulom stari  stavljamo van snage. Sljedeci dan potpisujemo kod JB Ugovor i solmeniziramo ugovor o kreditu. 

Sad, da ne duljim,  ja iz nekih razloga koji su ovdje nebitni nisam procitala prvi predugovor s tom stavkom da ostaju sve stvari i namjestaj dok nismo dosli kod JB, i tamo mi se bilo neugodno natezati oko toga, ja sam ga potpisala - i takvog bih ga sigurno ispostovala. 

No buduci da je sad banka inzistirala da se to izbaci, ja sam kupcu rekla nek.otkupi stvari ili ih ja nosim. Ona se prijeti da ce blokirati isplatu kredita i smatra da je prevarena (citala je i novi predugovor i ugovor  bez stavke o stvarima i parafirala ih tj. potpisala, osim toga njena banka je trazila da se to izbaci). Po ugovoru, isplata mora ici do 20.07.  -  sutra je zadnji dan (podsjecam - dva piuta sam joj produzivala rok). Njena kapara je kod mene. 

Sto ja sad mogu napraviti?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

znači ako kupac ne preda papire na uknjižbu i recimo počne nešto graditi na nekretnini koju je kupio i dođe mu neka kazna to sve onda ide prodavatelju i on mora platiti, ili je dovoljno da se prodavatelj pozove na kupoprodajni ugovor? a da li prodavatelj može predati papire na uknjižbu umjesto kupca?

uređeno: od DenisV
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , DenisV je napisao:

znači ako kupac ne preda papire na uknjižbu i recimo počne nešto graditi na nekretnini koju je kupio i dođe mu neka kazna to sve onda ide prodavatelju i on mora platiti, ili je dovoljno da se prodavatelj pozove na kupoprodajni ugovor?

Pojednostavljeno, da.

prije 2 sati , DenisV je napisao:

a da li prodavatelj može predati papire na uknjižbu umjesto kupca?

Zakon o zemljišnim knjigama to dopušta, a naravno da će onda prodavatelj platiti pristojbu za uknjižbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija