Jump to content

Ovrha nad jedinom nekretnimom


Branko 1960

Preporučene objave

Pozdrav! 

Imam dug u ERSTE CARD CLUB doo, ukupan iznoz na dan 03.06.2020 je 16.806,79 kn. Dug je pod rješenjem o ovrsi od 13.04.2011. 13.02.2020.FINA je isknjižila dug iz redosljeda naplate. Općinski sud je odredio 13.07.2020.ovrhu nad jedinom nekretninom. 

Da li je to moguće i ako nije što navesti u žalbi? 

Lijep pozdrav! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguće je, jer se posljednje izmjene i dopune Ovršnog zakona, a koje su uvele zaštitu jedine nekretnine ne odnosi na ovršne postupke koji su pokrenuti prije 3.8.2017., a Vaš postupak je pokrenut prije ovog roka. Međutim, svejedno ne bi bilo loše da sudu dostavite žalbu i da se pri tome pozovete na žalbene razloge iz čl. 80. b. Ovršnog zakona i na čl. 3. Zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, ovdje nema zastare. Zastara nastupa nakon 10-et godina od pravomoćnosti rješenje o ovrsi, ali se zastarni rok prekida svakom radnjom ovrhovoditelja koja je poduzeta pred nadležnim tijelom (kao što je sud i Fina), te nakon tog prekida zastarni rok od 10-et godina ponovno teče, ali se računa iz početka. Tako da do zastare dolazi vrlo rijetko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija