Jump to content

Tužba Upravnom sudu protiv više istovjetnih pojedinačnih odluka?


zao

Preporučene objave

Može li se jednom tužbom pokrenuti spor na Upravnom sudu protiv više pojedninačnih odluka javnog tijela, koje su istovjetne činjenično pravne osnove?

Meni kao pravnom laiku to djeluje kao kršenje članka 3. stavka 1, točke 3. Zakona o upravnim sporovima (ZUS-a) koji propisuje da je predmet upravnog spora ocjena zakonitosti pojedinačne odluke i članka 22. stavka 2. točke 1. ZUS-a koji propisuje da se tužbom može zahtijevati poništenje ili oglašivanje ništavom pojedinačne odluke.

Ali kako je u pravu sve moguće, (za razliku od života :-), objavljujem ovu temu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete protiv dvije odluke - one donesene u prvom stupnju, i one donesene u drugom stupnju o istoj stvari (npr. podnesete zahtjev za mirovinu, budete odbijeni (1. stupanj), žalite se, budete odbijeni od Središnje službe (2. stupanj) - logika nalaže da se odluka u povodu žalbene odluke mora odnositi i na prvostupanjsku odluku, jer inače čemu vođenje upravnog spora...)

Teško mi je zamislivo da ćete biti u roku za dva zahtjeva za mirovinu, jedino ako podnesete drugi dok još teče rok za odgovor na prvi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija