Jump to content

Dug prema Croatia osiguranju


Freedom-seeker

Preporučene objave

Lijep pozdrav, 

Unaprijed zahvaljujem na pomoći, situacija je dosta komplicirana. Naime, dečku je otac umro prije 15 godina, dok je on bio maloljetan. Majka je zakonska skrbnica nakon smrti. Prilikom prvog zaposlenja Fina mu je pojela cijelu plaću radi dugovanja za koje on nije znao jer ga majka nije uputila. Tu kreću problemi. Naime, saznali smo u međuvremenu da ima dugovanje od 150 000kn, od toga 120 000 prema Croatia osiguranju, ostatak prema privatnoj osobi (naslijedio je dug od oca) . Zvao je Croatia osiguranje te su mu tamo rekli da oni u sustavu nemaju zabilježeno dugovanje pod njegovim OIB-om, tako da uopće ne znamo o čemu se radi. Od majke ništa ne možemo saznati, niti i čemu se radi, niti što mu je dala da potpisuje dok je bio maloljetan. Slali smo Općinskom sudu gdje mu je prebivalište da nam dostave rješenje o ostavini, slali mailove, zvali, ni traga ni glasa. Pričali smo o mogućnosti prebacivanja dugova na majku, no brine me što, koliko sam shvatila, ovisi o Croatia osiguranju. Ako može savjet što nam je činiti? Da li postoji način da se žalimo na dugovanje s obzirom da je bio maloljetan u trenutku potpisivanja bilo kakvih papira, ili ne pošto je majka zakonski skrbnik bila u vrijeme tog potpisivanja? 

Hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema nikakvog prebacivanja duga ili žalbe iz razloga koje navodite. Trebate se aktivirati u pogledu pribavljanja ovjerene kopije rješenja o nasljeđivanju. To se ne radi ni telefonski, a ni slanjem maila. Potrebno je podnijeti pisani zahtjev nadležnom općinskom sudu u kojemu obrazlažete zašto Vam to treba i uz to dostavljate dokaz koji ide u prilog istome. I nakon što podmire troškove kopiranja i sudsku pristojbu u iznosu od 100,00 kn (u biljezima) dobijete to rješenje. Provjerite stanje na stranicama suda zbog ovih posebnih okolnosti, jer su moguće izmjene vezane za predaju zahtjeva i preuzimanje ili slanje poštom. Uz ovo, trebate pribaviti poslovne brojeve ovršnih isprava pod kojima je on ovršen, te podatak tko je donio ovršne isprave, a potom napraviti uvid u te spise. Kasnite sa postupanjem, tako da Vam je sve ovo hitno, a isto ima smisla samo ako je on naslijedio dug koji je veći od vrijednosti njegove naslijeđene imovine, a ako nije, tad je dužan podmiriti taj dug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija