Jump to content

Izgrađena dvojna zgrada - problem parkirnih mjesta


Davorzg

Preporučene objave

 
Ukoliko se radi o tek izgrađenoj dvojnoj zgradi da li se može upisati pravo sluznosti parkiranja(dakle jedna zgrada za vise park. mjesta drugoj daje služnost za koristenje jednog ili dva parkirna mjesta)u gruntovnicu prije tehnickog pregleda za izdavanje uporabne ili tek nakon teh pregleda i dobivanja uporabne je moguce zabiljeziti pravo sluznosti na gruntovnici u vlasnickom listu?
BlueLabel is online now Prijavi nepoćudan post  
 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moglo bi se upisati kao služnost. 

Kako je to sada regulirano? Je li vlasnik te druge čestice suglasan sa time?

Moj savjet je da prije kupoprodaje sadašnji vlasnik stana regulira to pitanje, a vi kupite stan sa pravom parkiranja na toj drugoj čestici.

uređeno: od Spitfire
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ovakva je situacija kod frenda koji je izgradio dvojnu zgradu dakle zapadna i istočna jedinica.

Dakle jedna zgrada je na katastarskoj čestici broj 1 druga je na čestici broj 2. Na svakoj čestici znaci za svaku zgradu je bilo građevinskom dozvolom predviđeno po 2 vanjska parkirna mjesta dakle ukupno 4 parkirna mjesta za izvedenu dvojnu zgradu.

Kako on u fazi izgradnje nije uspio izvesti zidnu pregradu između zgrada, zgrade su takoreći ostale spojene što se tiče kolnih prilaza. Sada radi neizvođenja te zidne pregrade na jednoj parceliranoj katastarskoj čestici su završila tri vanjska parkirna mjesta a na drugoj samo jedno umjesto kako je bilo projektom predviđeno po dva parkirna mjesta na svaku zgradu.

E sada tehnički pregled još nije zakazan za izdavanje uporabne dozvole. Njegovo pitanje je da li on može napraviti služnost za to jedno nedostajuće parkirno mjesto koje fali jednoj zgradi te ga upisati u gruntovnicu da ga druga slobodno može koristiti ili će se morati ići na izmjenu građevinske dozvole i novu parcelaciju budući da su parkirna mjesta izvedena umjesto 2+2 na svakoj čestici, izvedeno je 3+1, dakle jedno do drugog poslagano ali eto kad se ide gledati katastarski tri parkirna mjesta završavaju na istočnoj strani a zapadna je ostala na jednom parkirnom mjestu.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija