Jump to content

Godišnji odmor


MaryFI

Preporučene objave

Lijepi pozdrav,

nalazim se na bolovanju od siječnja 2020., u svibnju sam dobila Poslovno uvjetovani otkaz ugovora o radu, te mi je otkaz rok završio početkom srpnja 2020.g.

Za vrijeme otkaznog roka bila sam i nadalje na bolovanju.

Ostalo mi je 15 dana godišnjeg iz 2019.g. i godišnji iz 2020.g. Poslodavac će mi za neiskorišteni godišnji odmor isplatiti naknadu. Da li imam pravo i na naknadu za godišnji iz 2019.g. ?

Unaprijed hvala.

Lijepi pozdrav!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, nemate, jer ste GO za 2019. bili dužni iskoristiti najkasnije do 30. lipnja 2020. U tom smislu govori i odredba čl. 84. st. 4. Zakona o radu -

"Godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je stečen, zbog bolesti te korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, radnik ima pravo iskoristiti po povratku na rad, a najkasnije do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Ja sam naišla na čl. 9. Komvencija MOR-a br. 132 gdje je navedeno da se ostatak GO daje i koristi najkasnije u roku od 18 mjeseci, računajući od kraja godine u kojoj je stečeno pravo na odmor. Dakle, Konvencija u odnosu na Zakon o radu omogućuje duži rok u kojem se ostatak stečenog godišnjeg odmora može iskoristiti. 

 

Također bih imala pitanje vezano uz izračun naknade za godišnji. Da li se računa prosjek plaće zadnja 3 mjeseca prije bolovanja?

Hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija