Jump to content

Darovni ugovor vezan uz građevinsku dozvolu


Pkeri

Preporučene objave

Pozdrav, malo ću detaljnije objasnit temu pa ako netko zna kako bi trebao dalje postupiti volio bih da me uputi na pravi put.

Trenutačno živim u kući zbog koje tužim grad jer sam na natječaju kupio zemljište, sve legalno i plaćen porez i sve, za određenu cijenu a kasnije se sve izmaklo kontroli i sud traje 4 godine. No to nije bitno. VAŽNO je zapamtiti da grad tužim kao osoba -- bitan podatak za nastavak mojeg problema

Naime, preko SVOJE TVRTKE sam kupio građevinsko zemljište u građevinskoj zoni te je pokrenut postupak dobivanja građevinske dozvole u svrhu izgradnje objekta za iznajmljivanje. Sam postupak je pri kraju te bih oko 28.07 trebao dobiti nepravomoćnu građevinsku dozvolu. Postupak je do sada fer i korektan bio s obzirom na razvoj situacije sa COVID-19.

No tu dolazimo do problema!

Naime kao uvjet za izdavanje građevinske dozvole mi mora biti darovanje manjeg dijela građ. terena od oko 19 kvadrata, to je dio koji se moram odmaknuti zbog proširenja ceste. S time nemam absolutno nikakvih problema i napisao sam darovni ugovor prema gradu kako mi je što hitnija izgradnja objekta zbog dobivanja kredita.

Danas sam ugovorio sastanak sa glavnim pravnikom iz grada te mi je na sastanku rečeno da će biti problem vezan uz darovni ugovor te da on nemože potpisati već to mora gradonačelnik riješiti. I rekao je da nezna kako će se gradonačelnik osjećati u vezi potpisivanja darovnog ugovora prema gradu zbog toga što kao privatna osoba imam spor sa gradom. Rekao je da će mi se javiti kroz par dana kada popriča sa gradonačelnikom.Znači ukoliko mi on odbije potpisat ugovor sva ova investicija mi odlazi u propast zato što nemogu dobiti građevinsku dozvolu.

Dali ima tko kakvu ideju kako nastaviti dalje.

Dali gradonačelnik uopće smije odbiti darovni ugovor radi građevinske zemlje?

Postoji li mogučnost da se ja maknem sa mjesto direktora tvrtke i postavim nekog drugoga pa da on nastavi i da nema nikakvog doticaja sa mojom privatnom tužbomm

To je u biti to ako ima još nekih nedoumica rado ću vam objasniti još detaljnije.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija