Jump to content

Pravni savjet u vezi razmjernog godišnjeg odmora


otporsistemu

Preporučene objave

Poštovani,

Molio bi vas za savjet u vezi (razmjernog) godišnjeg odmora, naime pokušati ću ukratko objasniti. 

Ja imam važeći ugovor o radu do 13.08., a na kolektivni godišnji idemo od 10.8. po odluci koju smo potpisali, s time da su napomenuli da bi mogli ranije na godišnji odmah nakon blagdana 5.8, to nam je usmeno rečeno. 

Od mene sad traže da mi se godišnji odmor piše od 30.7 do 13.8, znači tih 13 dana koliko imam pravo po zakonu. Ja to osobno ne želim iz financijskog razloga i iz principa jer mi je to rečeno danas dva dana prije. Dali se to smije? 

Pošto se osjećam izigranim od strane firme zbog ugovora koji mi je obećan u više navrata da će biti produžen, dali ja iako nije moralno, smijem ići na bolovanje tijekom godišnjeg odmora te dali bi snosio posljedice u vidu, gubitka prava na naknadu od države ili da mi firma ne isplati godišnji odmor. Ako se ne varam dok sam na bolovanju pisalo bi mi se bolovanje, a na kraju godišnji bi mi morali isplatiti u cijelosti? 

Nadam se da će netko razumjeti situaciju i dati mi savjet, u slučaju da nešto nije jasno stojim na raspolaganju da detaljnije objasnje dali tu, preko maila ili telefonskim pozivom. 

Zahvaljujem se unaprijed na odgovoru. 

Lp. 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija