Jump to content

Carina


Chane

Preporučene objave

Postovani, 

Zanima me ako trazim na mail carinu da mi carine paket koji je prethodno carinjen, sa ispravnim iznosom i ne mogu naci zajednicki jezik preko maila, koja su moja prava? 

Na brojeve koji su navedeni za carinjenje paketa se nitko ne javlja, a na mail bi robot dao smislenije i logicnije odgovore. 

Zvao sam broj 0800 1222 i tamo me zena koja kaze da njen odjel nije specificno vezan za carinjenje uputila na mailove posta.carinjenja@carina.hr i javnost@carina.hr za pisanje formalne zalbe. 

Ima li netko iskustva koja su moja prava u ovoj situaciji i kome se zaliti i kome dizati eventualno odbijenu zalbu, jer ja sam voljan platiti carinu, ali po propisanoj tarifi carine gdje za vrijednost mog paketa naplacuje samo pdv, a ne neke izmisljene i uvecane iznose. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram priznati da sam hrpu stvari naručivao preko interneta i da sa carinom nisam imao problema niti su pretjerano prigovarali.

Nekada znaju biti komplicirani i to pogotovo u slučaju kada sumnjaju da dokumentacija koju ste dostavili nije ispravna. Također treba naglasiti da se carini vrijednost robe, neovisno o tome koliko ste Vi tu robu platili. Npr. nešto ste platili 50USD, a ta stvar vrijedi 200USD, oni će davanja razrezati po ovoj većoj osnovici.

Ipak, ako baš nikako ne možete s njima na kraj, jednostavno nemojte sudjelovati u postupku i roba će se vratiti pošiljatelju. U tom slučaju možete zamoliti pošiljatelja da Vam robu pošalje ponovno ali ne redovnom poštom nego kurirskom službom poput recimo DHL/FEDEX/UPS i slični. Kod njih carinjenje pošiljaka funkcionira malo drugačije, sve se obavlja mrvicu bezbolnije i brže (u njihovim carinskim skladištima ili na kontrolnom mjestu u zračnoj luci zagreb).

Možete Vi naravno i dalje rješavati stvari s njima, ali oni se često puta pokazuju nekooperativni i onda traže da angažirate špeditera i radite jedinstvenu carinsku deklaraciju itd.

Ovisno o tome koliko je bitan sadržaj paketa, ja bih razmislio o ovoj mogućnosti koju sam Vam predložio, i šanse su velike da sve prođe kako treba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija