Jump to content

Prijetnja tužbom


tonybaraba

Preporučene objave

Po mom mišljenju, s obzirom da se branite sami, mora Vam se dopustiti da se branite na način na koji smatrate shodnim, pa ako je odvjetniku branitelju u tijeku postupka dopušteno da se u sudskom postupku obraća prisutnima malo žešće nego što je to inače slučaj, a da istovremeno ne bude odgovoran za povredu časti i ugleda, to bi trebalo dopustiti i Vama tijekom iznošenja obrane, jer navedene riječi, osim što nisu kleveta (jer je oštećenik osuđena osoba) - ali jesu uvreda, jer se to može reći i na blaži način, nisu niti izrečene radi povrede njegove časti i ugleda, već radi Vaše što učinkovitije obrane. No da se u daljnjem tijeku postupka ne biste izlagali daljnjoj odgovornosti za kaznena djela protiv časti i ugleda, ja bih se pokušala suzdržati od takvog izražavanja, tim više što suci to ustvari ne vole jer im remeti mir u sudnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se s Ruby, bolje ne pribjegavati "uličarskom" rječniku, jer nema smisla. Također ne vidim neku osnovu za kazneno-pravnu odgovornost, no moguće bi postojala građansko-pravna (povreda prava osobnosti).

Odvjetnica radi svoj posao i štiti stranku, međutim nije ona ta koja je zadužena za održavanje reda u sudnici, to je posao suca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koji bi izraz bio primjeren za nekoga tko ima u kaznenoj evidenciji tešku kradu i kradu.Sudac nije bio razočaran mojom konstatacijom a nije niti u zapisnik stavio da sam upotrijebio takav izraz vec samo činjenicu da se radi o osudivanoj osobi što je vidljivo iz njegove kaznene evidencije.Da bih netko stekao reputaciju kriminalca mora ciniti kaznena djela .Onaj tko cini kaznena u svom mom neznanju nije nista nego kriminalac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razumijem, no sve što vam je ovdje rečeno, rečeno je radi vaše dobrobiti. Nažalost, postoje već i osude za ranije kazneno djelo teškog sramoćenja (koje je u međuvremenu s razlogom maknuto) za vrlo slične situacije. Sada ne vidim osnovu za kazneno-pravnu odgovornost, no mogli bi vas tužiti za naknadu neimovinske štete (povredu prava osobnosti), pa imajte to na umu.

Ponekad je bolje ne ulaziti u rasprave s budalom, jer nepristrana treća osoba možda neće uspjeti razlikovati dvoje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija