Jump to content

Odlazak u mirovinu za dugogodišnjeg osiguranika


Galaktika

Preporučene objave

Cim steknete uvjete za "starosnu mirovinu za dugogodisnjem osiguraniku" a to je 60 godina starosti i 41 godinu efektivnog staza osiguranja (stvarnom trajanju) , mozete zatraziti odlazak u takvu mirovinu koja je bez penalizacije.

Kako je vidljivo iz prilozenog datuma rodjenja i napisanog da ce te u sijecnju 2021.god. napuniti 42 godine staza, u tu vrste mirovine mozete ici odmah sad ili do kraja godine ili bilo kada do uvjeta za "starosnu mirovinu".

Ako vam nije tesko raditi, ako ste relativno dobrog zdravlja, ako vam se redovno isplacuje placa, radite do 65 godina zivota pa otidjite u "starosnu mirovinu" na datum 09.09.2024.god.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Galaktika je napisao:

Ukoliko se ipak odlučim za odlazak u mirovinu, postoji li u 2021 g, vrijeme kada je povoljnije otići?

Nema povoljnijeg vremena kad se odlazi u "starosnu mirovinu za dugogodisnjeg osiguranika", ako odete do kraja 2021.god imat cete nesto vise staza a koji ce kod izracuna vase mirovine nesto povoljnije utjecati na njenu visinu - izracunati iznos, koliko povoljnije za takav izracun morali bi znati vas PVB kako bi simulirali izracun u sijecnju i prosincu 2021.god. da se vidi ta razlika u iznosu.

Godina u kojoj se odlazi u mirovinu ne uzima se novcano za izracun PVB (prosjecni vrijednosni bod), vec se uzima PVB za sve godine rada za onoliko vremena koliko ste radili u toj godini.

Prevedeno isti iznos PVB koji ste imali do 31.12.2020.god. imat cete i u 2021.god., bez obzira koliko ste zaradili u 2021.god. u odnosu na prijasnje godine.

Vam je najvaznije da za ovu vrstu mirovine imate sigurnih 41 godinu efektivnog staza osiguranja.

Prezpostavljam da ste si dali informativno izracunati mirovinu i da znate vrijednost PVB-a.

uređeno: od malicovjek
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija